Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: "Ticktum is nog niet klaar voor de Formule 1"

Dan Ticktum werd een tijdje geleden genoemd als voornaamste kandidaat voor een Toro-Rosso zitje in 2019, ware het niet dat hij niet genoeg licentiepunten heeft voor deelname aan de Formule 1.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft nu in gesprek met Sky Sports bovendien aan dat Ticktum toch nog niet helemaal klaar is voor de Formule 1: "Hij voldoet nog niet aan het complete plaatje van een Formule 1-coureur." "Dan is weliswaar heel snel, maar hij vergeet nog wel eens zijn verstand te gebruiken. Wat dat betreft liggen er voor hem nog heel veel kansen om te groeien en wel het gewenste niveau voor de Formule 1 te bereiken."

Dan Ticktum staat momenteel tweede in de Europese Formule 3-kampioenschap op een straatlengte afstand van Mick Schumacher. De Duitser won onlangs vijf races op rij, waarmee hij Ticktum van zijn Formule 3-troon stootte. Mocht Ticktum tweede blijven in dat kampioenschap of alsnog de titel weten te pakken, dan heeft hij alsnog niet genoeg licentiepunten op zijn conto staan om de stap naar de Formule 1 te mogen zetten.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen