© Getty Images/Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: "Ticktum is nog niet klaar voor de Formule 1"

28 sep. 2018 12:36 Jan van der Burgt 0 reacties
Dan Ticktum werd een tijdje geleden genoemd als voornaamste kandidaat voor een Toro-Rosso zitje in 2019, ware het niet dat hij niet genoeg licentiepunten heeft voor deelname aan de Formule 1.

Red Bull-teambaas Christian Horner geeft nu in gesprek met Sky Sports bovendien aan dat Ticktum toch nog niet helemaal klaar is voor de Formule 1: "Hij voldoet nog niet aan het complete plaatje van een Formule 1-coureur."

"Dan is weliswaar heel snel, maar hij vergeet nog wel eens zijn verstand te gebruiken. Wat dat betreft liggen er voor hem nog heel veel kansen om te groeien en wel het gewenste niveau voor de Formule 1 te bereiken."

Dan Ticktum staat momenteel tweede in de Europese Formule 3-kampioenschap op een straatlengte afstand van Mick Schumacher. De Duitser won onlangs vijf races op rij, waarmee hij Ticktum van zijn Formule 3-troon stootte.

Mocht Ticktum tweede blijven in dat kampioenschap of alsnog de titel weten te pakken, dan heeft hij alsnog niet genoeg licentiepunten op zijn conto staan om de stap naar de Formule 1 te mogen zetten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen