© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull topt eerste training GP Singapore, tweede tijd Max Verstappen

14 sep. 2018 12:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Red Bull is het weekend van de Grand Prix van Singapore goed begonnen. Daniel Ricciardo en Max Verstappen klokten respectievelijk de eerste en tweede tijd in de eerste vrije training.

Als het licht op groen gaat voor de eerste vrije training wordt de baan nog verlicht door een ondergaand zonnetje. Het is Marcus Ericsson die de stilte doorbreekt, maar de eerste tijden moeten wachten tot na de installatieronden.

Terwijl Lance Stroll meerdere momentjes kent en zijn Williams op enig moment zelfs achterstevoren zet, is het Kimi Raikkonen die vroeg in de sessie een eerste 'serieuze' tijd op de klokken zet op de hypersofts. Max Verstappen sluit op de softs aan de op derde plaats, maar klaagt over een 'vreemd soort glijden'. Dat de baan nog vuil is, moge duidelijk zijn.

Als de Mercedessen de ultrasofts onder laten binden, grijpt de Duitse constructeur de kopposities. De beide Red Bulls blijven rijden op de hardste compound, de softs, waarop ze hooguit een paar tienden toegeven op de koppositie van Lewis Hamilton. Hamilton en Valtteri Bottas scherpen op de hardere softs later hun snelste tijden aan, maar zijn niet opgewassen tegen de oprukkende Ferrari's op de hypersofts. De Mercedessen zouden de hypersofts aan te spreken gedurende de training steeds verder terugvallen.

Met nog een halfuur te gaan gaat Max Verstappen namelijk voor het eerst naar buiten op de hypersofts. Hij zet flink aan en klokt de tweede tijd, tussen de beide rode bolides. Teamgenoot Daniel Ricciardo volgt zijn voorbeeld en vliegt naar de snelste tijd. De Australiër is ruim een halve seconde rapper dan de Nederlander. Verstappen dicht later op diezelfde compound het gat tot twee tienden, waarmee Red Bull de eerste 'rij' donkerblauw kleurt.

Stoffel Vandoorne kwam mede door hydraulische problemen wederom niet verder dan de twintigste en laatste plaats, achter de beide Williamsen. Grote incidenten of touches met muur bleven in de eerste 86 minuten uit. Met nog een paar minuten op de klok was het Charles Leclerc die even de muur aantikte en daarmee zijn wielophanging brak.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen