Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull treft voorbereidingen voor vertrek Daniel Ricciardo

Hoewel Red Bull eindelijk weer de weg naar boven heeft gevonden, denkt het Formule 1-team dat Daniel Ricciardo graag wil vertrekken. Volgens Helmut Marko is het team dan ook al voorbereidingen aan het treffen om de goedlachse Australiër te vervangen.

Volgend seizoen blijft in ieder geval alles hetzelfde bij Red Bull. Beide coureurs hebben namelijk nog een doorlopend contract tot en met het einde van 2018. Max Verstappen staat echter nog een jaar langer onder contract, zo vertelt Marko aan Auto, Motor und Sport. Voor Ricciardo treft Red Bull al wel maatregelen. "Max Verstappen heeft een langer contract" , aldus Marko. "Maar Ricciardo is al op de markt, dus we moeten al voorbereidingen treffen voor een vervanger."

De pijlen van Ricciardo zijn met name gericht op Mercedes en Ferrari, waar hij voor de wereldtitel wil strijden. Mocht Ricciardo vertrekken na 2018 dan is er een grote kans dat Max Verstappen en Carlos Sainz in 2019 weer herenigd worden als teamgenoot. Sainz is een van de kandidaten om Ricciardo te vervangen, mocht hij vertrekken.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden