Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull trommelt Honda op voor spoedberaad: "Anders ziet het er niet goed uit"

Helmut Marko is aardig geschrokken van de snelheid van de Mercedes-motor. Tijdens de Grand Prix van Brazilië was Lewis Hamilton heel erg snel met zijn nieuwe verbrandingsmotor. De Red Bull-adviseur vreest voor het kampioenschap als de Duitse renstal deze snelheid vasthoudt.

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Brazilië na een bloedstollend gevecht met Max Verstappen. De nieuwe verbrandingsmotor van de Mercedes-coureur deed zijn werk, want op de rechte stukken was de Brit razendsnel. Helmut Marko was aardig verrast toen hij de topsnelheden van de concurrent zag. "Zo'n motor hebben we de afgelopen jaren niet meer gezien van Mercedes", verklaart Marko bij de Duitse tak van Sky Sports . "Ongelooflijk! Mercedes is erin geslaagd om een meesterwerk te maken en een raket tevoorschijn te toveren in deze fase van het kampioenschap."

Marko vreest voor titelstrijd Verstappen en Hamilton

Na het zien van de topsnelheden bij Mercedes laat Marko weten dat Honda gelijk bekijkt wat er nog mogelijk is bij Red Bull. "We zijn aan het puzzelen en hebben de ingenieurs van Honda al bij elkaar geroepen om met ons mee te denken", aldus de man uit Graz. Verstappen staat na de GP van Brazilië veertien punten voor in de coureursstand van 2021, maar Marko vreest het ergste door de nieuwe Mercedes-motor van Hamilton. "Als het zo doorgaat, dan ziet het er voor het wereldkampioenschap niet meer goed uit." Met nog drie races te gaan blijft het WK van 2021 bloedstollend spannend. De volgende beproeving staat gepland in Qatar, wat op papier voor Mercedes een gunstiger circuit moet zijn. Daarna volgen nog twee races in Saoedi-Arabië en in Abu Dhabi.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst