Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull velt hard oordeel over de concurrentie: "Willen niet arrogant zijn, maar..."

Christian Horner en Helmut Marko hebben wel een bepaalde verwachting van het team van Mercedes en de nieuwe updates die ze hebben geïntroduceerd.

Marko horner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

OE24 sprak met Helmut Marko over de concurrentie en of Red Bull verwacht dat de updates van Mercedes hen verder naar voren gaan brengen. "De updates van onze concurrenten hebben alleen voor een onderlinge verschuiving gezorgd", legt Marko uit. "Maar zonder arrogant te zijn, ze zijn niet dichter bij ons in de buurt gekomen. Ze zijn gewoon stuivertje aan het wisselen. En dat is weer goed voor ons, want onze voorsprong in het wereldkampioenschap wordt zo elke race groter."

De focus bij het Oostenrijkse raceteam ligt nu vooral op het winnen van de Grand Prix van Canada. Dan behaalt Red Bull Racing namelijk haar 100ste zege in de Formule 1. Red Bull wordt dan het vijfde team in de Formule 1-historie die 100 overwinningen heeft behaald en het tweede team dat dit lukt in de afgelopen 26 jaar.

"Ze hebben praktisch een B-spec geintroduceerd."

Ook teambaas Christian Horner ziet zijn team langzaam maar zeker aan de horizon verdwijnen in het constructeurskampioenschap. Red Bull staat op dit moment met 287 punten bovenaan in het kampioenschap, gevolgd door Mercedes (152) en Aston Martin (134). Red Bull heeft dus al meer punten behaald dan haar twee grootste concurrenten bij elkaar. En dat terwijl Mercedes een volledig nieuw concept heeft meegenomen naar Barcelona. "Ze hebben zeker een stap gemaakt", zegt de Britse teambaas over Mercedes tegen o.a. RacingNews365.

"Ze hebben praktisch een B-spec-auto geïntroduceerd, dus dat moet toch een groot gedeelte van hun budget hebben gekost. En als ik kijk naar het gat aan het einde van de race in Spanje, dan is het best vergelijkbaar met Bahrein."

Dat is slecht nieuws voor Mercedes, want dat zou betekenen dat de upgrade aan de auto (nog) niet helpt om het gat te dichten. Eigenlijk kan Horner alleen maar trots zijn op het resultaat van zijn team.

"We hebben er zeven jaar over gedaan om terug in een winnende positie te komen. Verliezen doet pijn. Ik denk dat we hier heel hard voor gewerkt hebben, het hele team. We hebben een fenomenale auto en twee fantastische coureurs. De Formule 1 is de meest competitieve sport ter wereld en om op dit niveau te mogen opereren, dat is echt iets dat je gewoon moet vieren."

Ook interessant:

Dan moet Perez naast Verstappen vervangen worden

In de nieuwste F1-podcast van RN365 wordt er vooruitgeblikt op de GP van Canada, maar wordt er nog veel meer besproken, waaronder de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull. Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk vellen hun oordeel. Beluister 't hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Miami 2024