Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verbreekt seizoensrecord met onvervalste 1-2-3 in de pitstraat

Red Bull was afgelopen zondag heer en meester op de baan, met Max Verstappen, maar ook in de pitstraat presteerden de monteurs op de toppen van hun kunnen.

Max Verstappen reed 24 seconden weg van Lewis Hamilton tijdens de GP van Spanje. Dat lag natuurlijk aan de Nederlander en zijn wagen, maar ook in de pitstraat liet men absoluut geen steekjes vallen. Red Bull noteerde namelijk de drie snelste pitstops van de race.

Elke coureur maakte minstens twee pitstops, wat zorgde voor ruim veertig pitstops tijdens de race in Barcelona. Red Bull noteerde de snelste, op een na snelste, op twee na snelste pitstop en de op elf na snelste pitstop, met tijden van 2,07, 2,26, 2,28 en 2,65 seconden.

De pitstop van 2,07 seconden is bovendien de snelste pitstop tot nu toe van het hele F1-seizoen, drie honderdste van een seconde sneller dan Ferrari in Saoedi-Arabië was. De Italianen zijn de grootste concurrent van Red Bull in de pitstraat.

In het pitstopklassement loopt Red Bull verder uit op Ferrari, dat in Spanje met een snelste pitstop van 2,46 seconden slechts het vijfde team was. Na zeven races heeft Red Bull 200 punten, Ferrari 172. Het podium wordt gecompleteerd door Alpine (107 punten). Mercedes (P4) staat met 58 punten ruim achter op de toppers. Ook bij Aston Martin (27 punten, P7) is er nog veel ruimte voor verbetering.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden