Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull verbreekt wereldrecord tijdens Braziliaanse Grand Prix

Niet alleen op de baan was Red Bull in Brazilië oppermachtig. Ook in de pitstraat wist het team tot drie maal toe razendsnel te handelen. Zelfs zo snel dat het goed was voor een wereldrecord.

Max Verstappen kwam tijdens de Grand Prix van Brazilië drie keer naar binnen voor vers rubber. Tot drie keer toe wist zijn pitcrew de vier banden van de Nederlander vliegensvlug te wisselen. De snelste van de drie pitstops was zelfs dusdanig snel dat het goed was voor een nieuw wereldrecord. Met een pitstop van slechts 1,82 (!) seconden verbrak Red Bull zodoende haar eigen record van 1,88 seconden, dat het afgelopen juli in Duitsland had neergezet. Als kers op de taart was het ook nog eens goed voor het veroveren van het algehele pitstopkampioenschap van 2019. De strijd tussen Red Bull en Williams werd door de razendsnelle pitstop in Sao Paolo namelijk definitief beslist. Met nog één raceweekend te gaan is het team uit Milton Keynes niet meer bij te halen in de tussenstand, die hieronder valt te checken.

Coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel staan in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 uitgebreid stil bij de opmerkelijke Grand Prix van Brazilië.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'