Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Red Bull verdedigt bandenfluisteraar Perez: "De marges zijn klein"

Sergio Perez had in Abu Dhabi wat meer moeite met de banden dan teamgenoot Max Verstappen. Teambaas Christian Horner legt uit wat een mogelijke oorzaak daarvan zou kunnen zijn.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Sergio Perez moest in Abu Dhabi opnieuw teamgenoot Max Verstappen voor zich dulden. De Mexicaan kwam 10 seconden later over de finish dan de tweevoudig wereldkampioen, mede doordat hij een tweede pitstop moest maken.

Red Bull koos er bij Perez voor om na de medium band, waarop hij de race startte, tweemaal naar binnen te gaan voor een nieuw setje harde banden. Verstappen kon echter een langere stint rijden op de mediums, waardoor hij wel voor de snellere éénstop-strategie kon gaan.

Kleine marges

Vaak wordt de Mexicaan een bandenfluisteraar genoemd, maar in Abu Dhabi leek dat dus niet zo te zijn. Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit aan RacingNews365 waardoor dat zou kunnen komen.

"Wat we dit jaar hebben gemerkt, is dat de marges zo klein zijn", begint Horner. "Eén tandje meer of minder voorvleugel, een klein beetje rijhoogte meer of minder, of een kleine hoeveelheid mechanische balans kan een drastisch effect hebben op de levensduur van de banden."

"Checo heeft veel races gereden waarin hij fantastisch was met de banden. In de race in Abu Dhabi was het de eerste stint die hem in de problemen bracht. De rechter voorband was aanzienlijk aan het slijten, zeker in vergelijking met Charles (Leclerc) en Max (Verstappen)."

"Dat zorgde ervoor dat hij uit zijn ritme raakte en we een pitstop moesten maken. Dat zou de éénstopper in gevaar brengen, dus was de tweestopper een meer aanvallende optie", aldus Horner.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'