Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Red Bull verklaart: "Honda durft risico te nemen met betrouwbaarheid"

Na twaalf seizoenen lang gebruik te hebben gemaakt van Renault-motoren, stapte Red Bull Racing voorafgaand aan het jaar 2019 over op krachtbronnen van Honda. De chef-ingenieur van Red Bull Racing, Rob Marshall, ziet naast prestaties op de baan ook een verschillende werkwijze daarnaast.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Marshall haalt aan dat Renault in de laatste jaren van haar samenwerking met Red Bull Racing niet alle aandacht op de Oostenrijkse stal kon richten. Renault kwam in 2016 namelijk zelf terug in de Formule 1 met een eigen fabrieksstal.

"Het is inmiddels wel bekend dat onze relatie met Renault op en neer ging. Op bepaalde momenten waren ze werkelijk briljant, en zeer gefocust om ons naar de kop te helpen. Nadat ze hun eigen fabrieksteam kregen keken ze logischerwijs iets meer naar dat team. Er was een aantal dingen dat wij niet konden doen. Met Honda is dat behoorlijk anders", meent de chef-ingenieur van Red Bull Racing.

"We praten niet meer over wat de wagen of de power unit snel maakt, maar we praten tegenwoordig over welke ontwikkeling ons de meeste punten op gaat leveren. Je neemt nu dus risico, want je zet de betrouwbaarheid op het spel. In vergelijking met Renault is dit dus een compleet andere aanpak."

Honda en Red Bull Racing boekten in hun eerste Grand Prix als partners direct succes: Max Verstappen reed de RB15 in Australië naar het podium. Het betekende de eerste keer in het V6-turbotijdperk dat er een coureur met Honda-motor de gang naar het ereschavot mocht maken.

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws