© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull verleent technologische steun aan Honda

30 nov. 2017 16:24 Wanda Bisschop 0 reacties
Drie jaar geleden keerde Honda terug in de Formule 1 maar de samenwerking met McLaren bracht beide partijen niet het gewenste resultaat. In 2018 voorziet Honda het opleidingsteam van Red Bull van motoren waarbij het kan rekenen op de steun van de Oostenrijkse renstal.

Red Bull houdt ontwikkeling Honda scherp in de gaten

Aangezien de reputatie van Honda de afgelopen drie jaar een flinke deuk heeft opgelopen, wil Red Bull de samenwerking met Honda vanaf het begin direct in de juiste richting sturen. Dit alles moet ertoe leiden dat Toro Rosso in 2018 beschikt over een competitieve auto.

Inmiddels heeft Honda haar intrek genomen in de fabriek in Faenza, de thuisbasis van Toro Rosso. Teamadviseur Helmut Marko laat alvast weten dat Red Bull haar nieuwe partner in ieder geval op het gebied van de technologie zal ondersteunen.

"Op dit moment werken we samen met Honda hard aan een competitief pakket voor Toro Rosso. We zijn verheugd over de progressie die Honda maakt en nog zal gaan maken tot het begin van het nieuwe seizoen."

Het succes van de samenwerking tussen Toro Rosso en Honda kan ook bepalend zijn voor de toekomst van Red Bull zelf. Zoals het nu lijkt, stopt eind 2018 de samenwerking met de huidige motorfabrikant Renault. Honda lijkt op dit moment de enige optie voor Red Bull.

Helmut Marko onthulde in ieder geval alvast dat Red Bull Honda op alle vlakken ondersteunt. Zo kunnen de Japanners gebruik maken van de faciliteiten die Red Bull Technologie heeft. Ook wordt de ontwikkeling van Honda scherp in de gaten gehouden.

"Natuurlijk volgen we de ontwikkeling van Honda nauwlettend. Maar pas halverwege volgend jaar kan ik zeggen wat Red Bull gaat doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen