Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verplettert concurrentie en legt beslag op prestigieuze F1-prijs

Het team van Max Verstappen en Alexander Albon was dit jaar op het circuit misschien niet heer en meester, maar in de pitstraat hield Red Bull-team geen spaan heel van de concurrentie. Met overmacht heeft het team de titel voor beste pitcrew van het jaar in de wacht gesleept.

DHL Red Bull 2020 pitstop award
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull Racing heeft voor het derde seizoen op rij de Fastest Pitstop Award gewonnen. In dit klassement worden elke race punten uitgedeeld als het aankomt op de snelste pitstops. In 2017 won Mercedes het klassement nog, maar sinds 2018 is Red Bull heer en meester.

Dit jaar heeft het team van Max Verstappen haar dominantie in de pitstraat verder uitgebreid. Na slechts zeventien races (ten opzichte van twintig of meer de afgelopen jaren) heeft het team de titel met speels gemak binnen weten te slepen en heeft het zelfs meer punten dan de vorige jaren verzameld.

Red Bull wist dit jaar negen pitstops uit te voeren die sneller waren dan twee seconden. Geen enkel ander team wist überhaupt een enkele pitstop uit te voeren die sneller was dan die magische grens. De snelste pitstop van Red Bull dit jaar was 1,86 seconden. Twee keer lukte dat het team. Overigens wisten ze hun eigen wereldrecord van 1,82 dit jaar niet aan te scherpen.

Met 555 punten is Red Bull al een geruime tijd niet meer in te halen door de naaste achtervolgers Williams en Mercedes, die respectievelijk 264 en 253 punten achter hun naam hebben staan aan het einde van de rit. In Abu Dhabi kreeg het Red Bull-team de bokaal overhandigd. Jonathan Wheatley, de sportief directeur van het team, nam de trofee in ontvangst.

			© DHL
	© DHL
			© DHL
	© DHL
			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images
			© DHL
	© DHL

Eindstand Fastest Pitstop Award

# Team Punten
1. Red Bull 555
2. Williams 264
3. Mercedes 253
4. Alfa Romeo 158
5. Renault 123
6. AlphaTauri 107
7. McLaren 101
8. Ferrari 79
9. Racing Point 73
10. Haas 3

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap