Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull verscheurt contract al na 4 raceweekenden, coureur reageert

De Red Bull-racefamilie is een lid armer en dat al na slechts zeven maanden en vier raceweekenden. Het team ontbond het contract met de Poolse coureur Kacper Sztuka, die op social media uitgebreid reageerde.

Sztuka
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull contracteerde in november 2023 de toen nog zeventienjarige Poolse coureur Kacper Sztuka na het binnenhalen van de titel in het Italiaanse Formule 4 kampioenschap. Dat deed hij door in de tweede helft van het kampioenschap praktisch alles te winnen wat er te winnen viel.

Sztuka nam dit seizoen, gehuld in Red Bull-kleuren, voor het Nederlandse MP Motorsport deel aan het FIA Formule 3-kampioenschap, waarin hij tot op heden minder makkelijk te scoren kwam. Zijn beste resultaat was een vijfde plaats in de spintrace op Imola, goed voor 6 punten. Het is te weinig gebleken om het vertrouwen van Red Bull te behouden. Sztuka maakte op social media bekend dat hij verder zal moeten gaan zonder de steun van Red Bull.

"Ik wil jullie graag bijpraten over mijn ontwikkeling en prestaties in de Formule 3 dit seizoen. In de afgelopen weken werd het contract met het juniorporgramma van Red Bull beëindigd op initiatief van die partner", zo schrijft hij op X.

Tot het einde van de samenwerking werden mijn starts, mijn functioneren binnen het team en de progressie die ik maakte beoordeeld als positief door iedereen met wie ik samenwerkte. Ik wil iedereen bedankten die betrokken is bij het project waar ik sinds eind 2023 deel van uitmaakte."

Sztuka zal als het aan hem ligt actief blijven in de Formule 3: "Bovenstaande heeft geen invloed op hoe MP Motorsport naar mij kijkt en naar onze gezamenlijke plannen. Ik wil met de steun van mijn sponsoren deel uit blijven maken van dit kampioenschap en me als coureur zowel op als naast de baan blijven ontwikkelen."

"Mijn vastberadenheid om de snelste te zijn, te winnen en ooit tegen de beste coureurs ter wereld te racen, blijft onveranderd. Dank voor jullie steunbetuigingen en tot ziens op het circuit!"

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership