Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Red Bull-verschoppeling maakt grote indruk bij Williams-team

Dan Ticktum werd afgelopen kalenderjaar uit de Red Bull-jeugdopleiding gezet, maar maakt momenteel furore bij Williams, dat lovend is over de jonge Brit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Na een teleurstellende periode in de Japanse Super Formula werd Dan Ticktum door Helmut Marko en co uit het Red Bull-juniorprogramma gezet, waardoor er een streep door de Formule 1-ambities van 20-jarige coureur konden. Via een omweg is hij echter toch bij een Formule 1-team aanbeland, aangezien Williams hem eind 2019 bij het team haalde als simulatorcoureur.

Tot nu toe heeft de Brit daar een positieve indruk achtergelaten en wordt er binnen de Williams-muren louter in superlatieven over Ticktum gesproken, zo vertelt Claire Williams: "Het team vertelde mij dat toen ze hem de eerste keer aan het werk hadden gezien in de simulator, hij een van de beste coureurs was die ze ooit hadden gezien."

"Hij heeft denk ik enorm veel talent en dat moeten we aanwakkeren. Hij heeft wat er van hem wordt verwacht en hoe hij zich moet gedragen", vertelt Williams, die weet dat de Brit de reputatie heeft een nogal pittig karakter te hebben.

"Door de ervaringen uit het verleden is hij een stuk volwassener geworden en hij is bereid om te doen wat we van hem vragen en de rust te bewaren. Hij is een groots Brits talent dat niet verloren mag gaan", aldus de teambazin van Williams.

4 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari