Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Red Bull verwacht zwaar weekend: "Kunnen onze sterktes niet gebruiken in Monaco"

Helmut Marko ziet Red Bull niet als de grote favoriet voor de overwinning in Monaco. Integendeel: Ferrari en ook Aston Martin hebben volgens hem een grote kans op de zege.

Hoewel Red Bull de eerste vijf races van het Formule 1-seizoen op uiterst dominante wijze won, wordt alles volgens Helmut Marko anders op het stratencircuit van Monte Carlo. De langzame bochten en de nauwe straten zorgen voor een competitiever veld in de sessies in Monaco, zo legt Marko uit aan Motorsport Magazin.

"We kunnen onze sterktes niet gebruiken in Monaco. Degene die vooraan rijdt, bepaalt straks het tempo. Er zijn hier geen lange rechte stukken waar ons snelheidsvoordeel gebruikt kan worden", analyseert hij. Red Bull kent in 2023 een zeer groot voordeel op de rechte stukken, mede door een gigantische topsnelheid. Op het stratencircuit van Monaco hebben ze hier weinig tot niets aan.

Daarnaast zal ook bandenslijtage geen factor zijn volgens de man uit Graz. Hij denkt dat Charles Leclerc en Carlos Sainz een grote kans hebben op de overwinning. "We hebben dit jaar al gezien dat Ferrari soms sneller is in de langzame bochten. Dat wordt spannend."

Ferrari en Alonso

Naast de snelheid in de langzame bochten heeft Ferrari nog een groter voordeel. "Het allergrootste voordeel van ze is dat ze de banden snel op kunnen warmen. Dat zal een sleutelrol gaan spelen in de kwalificatieronden", zo analyseert Marko, die nog een Red Bull-concurrent aanwijst: "Fernando Alonso is altijd goed."

"Ze hebben misschien wat minder topsnelheid daar (bij Aston Martin, red.), maar dat maakt niet uit in Monte Carlo. Als hij hier een goed weekend heeft en meedoet in de kwalificatie, dan is hij zeker een kandidaat voor de overwinning."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"