Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen rijdt eerste meters in nieuwe Red Bull-bolide

Het Formule 1-team van Red Bull heeft deze vrijdag in het geheim de eerste meters van het seizoen gemaakt met de nieuwe RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez.

Alfa Romeo was deze vrijdag het eerste team dat haar 2023-bolide meters liet maken op het circuit. Althans, zo communiceerde het team uit Zwitserland dat via social media. We zagen inderdaad de eerste echte 2023-beelden toen Valtteri Bottas in Barcelona de baan op reed, maar ruim 1000 kilometer naar het noorden was het Red Bull dat in Groot-Brittannië ook haar nieuwe wagen aan de tand voelde.

Verstappen én Perez

Zowel Max Verstappen als Sergio Perez mocht de nieuwe wagen uitproberen. Onder het mom van een filmdag mocht er in totaal 100 kilometer worden gereden met speciale demobanden van Pirelli. RacingNews365 heeft begrepen dat alles naar behoren is verlopen en dat er geen grote problemen aan het licht zijn gekomen meet de RB19 waarmee Red Bull voor het tweede jaar op rij constructeurskampioen wil worden. De nieuwe bolide is niet enorm veranderd ten opzichte van het vorige jaar, maar is vooral een uitvoerige evolutie van de RB18 waarmee er zeventien races werden gewonnen, zoals onze technische analist in het artikel hieronder heeft uitgelegd. Red Bull deelt voorlopig geen foto's of beelden van de shakedown, maar zegt dat wel te zullen doen in aanloop naar de testdagen in Bahrein. Mogelijk zien we dus al eerder de nieuwe RB19 dan op 23 februari.

1624091799835881489

RB19 👉 Spotted in the wild 👀 pic.twitter.com/B7BOKdR56Q — Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) February 10, 2023

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje