Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull voorbeeld voor Stoffel Vandoorne

Het eerste Formule 1 seizoen van Stoffel Vandoorne was er een van pieken en dalen. De Belg had het in het begin lastig bij McLaren, maar kende een aanzienlijk beter tweede deel van het seizoen. Voor volgend seizoen ziet Vandoorne het F1-team van Red Bull als grote voorbeeld.

Stoffel Vandoorne was dit seizoen samen met Fernando Alonso één van de grootste pechvogels in de Formule 1. De Honda motor die achter in de McLaren lag ging was vaker stuk dan dat ie reed. De overstap van het team naar Renault motoren in 2018 zorgt voor optimisme. Red Bull wordt daarbij als voorbeeld genomen, dat met deze motoren drie overwinningen scoorde. " McLaren is nog altijd een van de grootste teams in de F1. De laatste jaren toonden dat natuurlijk niet aan, maar we weten wat de beperkende factor was (Honda red.). Er zijn dit jaar al veel dingen veranderd en voor volgend seizoen staan er grote veranderingen op het programma. Het team pusht erg hard en we keren terug op ons oude niveau! Ik weet zeker dat ik hier thuis hoor, McLaren is de juiste plaats voor mij."

Tegenover F1.com laat Vandoorne weten dat het team erg optimistisch is over het komende F1-seizoen. De overstap van Honda naar Renault moet het team een boost geven. " Het team is al 100% gefocust op de auto van volgend jaar en alles wat ik heb gehoord is erg positief. De auto wordt geen compromis, ondanks de grote aanpassingen." " Wat we hebben gezien van Renault is veelbelovend, zeker als we naar de resultaten van Red Bull kijken met hun zeges en podiumplaatsen. Ja, dat zet ons onder druk, maar een positieve druk omdat zij de benchmark zijn voor ons.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi