Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull vreest voor haar voorsprong: "Dat wordt heel lastig"

Het Red Bull-team heeft een voorsprong op de concurrentie, maar voor hoe lang nog? Christian Horner denkt dat het een lastige opgave wordt om die voorsprong vast te houden.

Na drie races is Red Bull het te kloppen team. Drie polepositions, die race-overwinningen en een gezonde voorsprong in het kampioenschap. Wat kan er nog misgaan? Teambaas Christian Horner vreest echter dat het lastig wordt om grote stappen te zetten dit jaar als Red Bul zijnde, omdat men natuurlijk nog steeds kampt met de restricties. "Het wordt lastig voor ons om deze auto door te ontwikkelen, want als je ziet hoe veel minder tijd we hebben vergeleken met onze rivalen, dan is dat een significant verschil." "Het is echter wat het is. We moeten het best mogelijke doen met wat we hebben. Efficiënt zijn, effectief zijn, selectief zijn in de ontwikkelingskeuzes die we maken en goed met onze tijd om gaan."

Cultuurverandering

Horner wijst op de grote wijzigingen in de Formule 1, waardoor de aanpak zeker voor een team als Red Bull helemaal veranderd is. "Het is een grote cultuurverandering geweest de laatste jaren. Het is een nieuwe uitdaging voor de Formule 1: hoe zet je jouw middelen in?" "Vroeger was het een sprint qua ontwikkeling van de auto: zo snel mogelijk met het budget dat je bij elkaar kreeg de auto ontwikkelen. Nu is het de vraag hoe en wanneer je welke middelen inzet." "Er zijn bovendien vele variabelen, zoals crashes en schade die een enorme invloed kunnen hebben op de ontwikkeling. Het wordt interessant om te zien hoe dat zich dit jaar gaat ontvouwen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"