Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull vreest voor zwaar 2021-seizoen

Christian Horner is blij dat de Formule 1 een kalender heeft weten te presenteren voor het 2021-seizoen, maar vreest dat de druk op zijn werknemers en de werknemers van andere teams flink zal toenemen.

Christian Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens Christian Horner zullen 23 Grands Prix op de kalender van 2021 een onwijs grote druk zetten op zijn personeel. "De vraag naar Formule 1-races is groeiende en dus komen we nu uit op 23 races. Als je dat vergelijkt met de 17 races die we dit jaar in een heel kort tijdsbestek hebben gereden, dan lijkt het wat beter verdeeld te zijn. Het zijn echter enorm veel races en het zal onwijs veel vragen van de verschillende werknemers bij de teams. Het wordt dan ook een enorme uitdaging voor het team in 2021", aldus Horner in zijn column op de site van Red Bull.

"Natuurlijk gaan we volgend seizoen wat minder testen, wat een klein beetje compenseert voor het aantal races. Toch denk ik dat het om een flink aantal races gaat, waarbij de coureurs er natuurlijk minder last van hebben. Zij kunnen namelijk wat later vertrekken naar de Grands Prix en het circuit ook eerder weer verlaten dan de rest van het personeel. Ik denk dat we ondanks de mooie Grands Prix die op de voorlopige kalender van 2021 staan, we het uiterste gaan vragen van wat de mens in zich heeft met dit aantal races."

Met een cynische opmerking laat Horner later in zijn column nog maar eens blijken dat hij het aantal races te veel vindt worden: "We rijden in Turkije onze 300e Grand Prix, maar met het aantal races dat we nu per seizoen gaan rijden, staan we binnen de kortste keren al op 500 Grands Prix!"

Toch heeft de Brit ook hoop op de positieve toekomstplannen van de Formule 1. Zo ziet Horner dat zijn team en de sport grote stappen maken richting een uitstootvrije-sport. "Het is raar om over duurzaamheid te spreken wanneer je met wagens rond rijdt op een circuit, maar toch is het iets waaraan we keihard werken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in de Formule 1, als bij ons merk Red Bull. We zullen onze stappen daarin dan ook blijven communiceren en we gaan de uitdaging aan om stappen te maken in de strijd tegen de verandering van het klimaat."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Turkije 2020 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt