Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull waakt voor Mercedes: "Dat zou idioot van ons zijn"

Bij Red Bull merkt men dat ze helemaal worden opgehemeld na de wintertests. Gelukkig lijkt het team op beide benen te blijven staan, zo blijkt uit de woorden van teambaas Christian Horner.

Verstappen bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is inmiddels een week geleden dat er in Bahrein werd getest. Over een week vindt op hetzelfde circuit het eerste raceweekend plaats. Christian Horner blikt in gesprek met Sky Sports nog een laatste keer terug op de wintertest, alvorens we volgende week helemaal los gaan en het seizoen echt begint.

"Het was een hele positieve test voor ons. Drie dagen zonder dat we echt onderbroken werden. We moesten allemaal de bijzondere weersomstandigheden trotseren, maar beide coureurs voelden zich zeer comfortabel in de wagen. Het was mooi dat we met veel data en twee relatief blije coureurs terugkwamen van de test. Het waren echter slechts testdagen, dus niemand staat hier al te springen bij Red Bull", zo benadrukt hij.

De eigen bolide leek voor de verandering vanaf minuut één zo goed als op rails te liggen. Dat zorgt voor een voorzichtige glimlach op het gezicht van Horner. "Het is een mooie stap vooruit. De auto leek erg goed gebalanceerd. De wind is meerdere keren gedraaid tijdens de testdagen, maar onze coureurs leken erg comfortabel in alle omstandigheden. Zeker voor Sergio Perez, om meteen al zoveel meters te kunnen maken, dat is heel belangrijk."

De nieuwe Red Bull-coureur maakt vooralsnog een ijzersterke indruk, verklaart zijn teambaas. "Het is een geweldige kerel om in het team te hebben. Hij bouwt een goede relatie met Max Verstappen op. Je merkt dat hij veel ervaring heeft aan de manier waarop hij vragen stelt, de manier waarop hij het benadert. Zijn feedback over de wagen komt grotendeels overeen met die van Max, dus hij heeft zichzelf heel snel geacclimatiseerd in het team."

Alle ingrediënten lijken er bij Red Bull dus te zijn om er een zeer succesvol seizoen van te maken, zeker nadat Mercedes het tijdens de testdagen lastig leek te hebben. "Het is een lang seizoen. 23 races, dat zijn er veel. Het is belangrijk voor ons om goed uit de startblokken te komen. De Mercedes-test was wat rommeliger dan we van hen gewend waren, maar het is echt een geweldig team, dus het zou simpelweg idioot zijn om ze te onderschatten."

"Ze kunnen terugslaan", zo vervolgt de Brit. "Dat zagen we enkele jaren geleden toen ze het ook lastig hadden tijdens de tests en vervolgens de eerste race comfortabel wonnen. De realiteit is echter dat Mercedes de laatste zeven jaar de wereldtitel heeft gewonnen, dat ze alles hebben gedomineerd. Om hen te verslaan is een enorme, enorme uitdaging. Iedereen weet dat het niet vanzelf komen en we blijven met beide benen op de grond staan en focussen ons op onszelf."

Voorlopig blijft Red Bull in ieder geval goed in de spiegel kijken en neemt het niets voor lief. Een verfrissende houding van Horner, die na de wintertest van binnen weet dat dit hét jaar van Verstappen en Perez moet worden. "Het is goed voor ons dat we met een mooie hoeveelheid afgelegde kilometers aan het raceweekend in Bahrein beginnen en het is mooi dat de coureurs een redelijk goed gevoel hebben over de wagen. Nu kunnen we ons focussen op het sneller maken van de wagen, in plaats van het oplossen van problemen."

Ook interessant:

Max Verstappen en Red Bull oogden ijzersterk, terwijl Mercedes het verrassend lastig had tijdens de testdagen. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is