Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull waarschuwt Mercedes en co alvast na onthulling nieuwe bolide

Red Bull is er klaar voor om ook in 2022 weer iedereen het leven zuur te maken. De motivatie is torenhoog, zo vertelt teambaas Christian Horner.

Op woensdag ging het doek van de nieuwe Red Bull RB18 af, waarmee Max Verstappen hoopt zijn tweede wereldtitel op rij te kunnen winnen en Red Bull voor het eerst sinds 2013 constructeurskampioen hoopt te worden. Men vliegt vol vertrouwen en motivatie het 2022-seizoen in. Met Verstappen als regerend wereld kampioen hoopt teambaas Christian Horner dat zijn team het succes door kan trekken, zo vertelt hij tijdens de launch van de nieuwe Red Bull. "Het vorige jaar zal de boeken in gaan als een van de beste seizoenen aller tijden. Ik kan me niet zo'n jaar herinneren, waarin twee coureurs het hele jaar door zo dicht op elkaar zaten."

Horner waarschuwt Wolff en co alvast

De titel van Verstappen heeft het vertrouwen bij Red Bull een enorme boost gegeven, erkent de teambaas. Die wil het verslaan van Mercedes omzetten in nog betere prestaties in 2022. "We willen daar nu op voortbouwen. Max' rijdt met nummer 1 op zijn bolide en het is onze doelstelling om dat nummer op de wagen te houden en de titel te verdedigen. Met een geheel nieuwe regelset wordt dat echter lastig", aldus de teambaas. "De concurrentie is er, maar onze motivatie is torenhoog. We liften nog mee op die golf van succes van vorig jaar. We willen hetgeen dat we in 2021 hebben bereikt nog eens over doen. Dat is het doel: de titel prolongeren", aldus Horner. Bij deze is Mercedes en de rest gewaarschuwd. Verstappen zal zich ook niet anders gaan gedragen dan vorig jaar, zo vertelde hij alvast.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"