Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Horner waarschuwt voor 'compleet nieuwe' Mercedes-bolide

Aankomend weekend beginnen de topteams, hopen ze, met hun eerste inhaalslag op Red Bull als er grote updates worden geïntroduceerd. Teambaas Christian Horner waakt voor de stappen die de concurrentie mogelijk gaat zetten.

Vijf Grands Prix, vijf zeges. Kunnen dat er dit jaar 23 worden? Die vraag wordt door The Financial Times voorgelegd aan Red Bull-teambaas Christian Horner. Dat lijkt hem zeer, zeer sterk. "Dat wordt een enorme uitdaging. We hebben 23 races, stratencircuits, weersomstandigheden, betrouwbaarheid, strategie en ook geluk. Om 23 races te winnen is onvoorstelbaar."

"Ik zit hier na vijf races en we hebben die allemaal gewonnen. Dat voelt al met afstand als de beste start van een seizoen ooit voor ons. Dat willen we vasthouden, maar we bekijken het race voor race. We denken niet aan het winnen van 23 races."

Updates

Niet alleen alle eerder genoemde factoren spelen een rol, de concurrentie zal ook niet stil zitten. Aankomend weekend zal bijvoorbeeld Mercedes met een grote upgrade komen. Zij, maar ook het Ferrari-team, zullen dus stappen gaan zetten naar mate het Formule 1-seizoen vordert, zo benadrukt Horner.

"Er zijn altijd dingen die kunnen veranderen. We gaan nu weer terug naar het Europese seizoen. De eerste grote upgrades komen er aan. Als we Mercedes mogen geloven, dan komt er een compleet nieuwe auto aan! Bij Ferrari komen er ook upgrades aan en de concurrentie zal dus stappen gaan zetten."

"Het is nog steeds vroeg in het seizoen. Het is heel makkelijk om te kijken naar de afgelopen races, maar de ontwikkelingen die in de pijplijn zitten bij andere teams zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat iedereen weer dichter bij elkaar komt."

Gevraagd of hij de 'compleet nieuwe auto' van Mercedes gelooft, zegt Horner met een lach: "Daar ga ik niet op antwoorden."

Ook interessant:

Mercedes hoopt op wonderwapen in strijd met Verstappen

Deze week in de RN365 F1-podcast speciale aandacht voor de GP in Imola, de kansen van Verstappen aldaar en de grote aanstaande update voor de Mercedes-bolide. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk praten je bij. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"