Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull walgt nog steeds van schikking tussen FIA en Ferrari

Door de coronacrisis lijkt de kwestie omtrent de al dan niet illegale motor van Ferrari naar de achtergrond te zijn verdrongen, maar Red Bull is de zaak nog zeker niet vergeten.

Binotto Horner 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

In de aanloop naar het 2020-seizoen, aan het einde van de testweken, maakten Ferrari en de FIA bekend dat ze een schikking hadden getroffen omtrent de al dan niet illegale motor van de Italianen, waar ze in 2019 mee rondreden.

De details van die schikking zijn tot op de dag van vandaag onbekend en Ferrari weigert openheid van zaken te geven. Door de plotselinge coronacrisis, waardoor het begin van het seizoen is uitgesteld en er talloze andere onderwerpen van gesprek zijn, is de Ferrari-zaak naar de achtergrond verdrongen.

Dat wil echter niet zeggen dat Red Bull klaar is met de zaak. In gesprek met The Telegraph laat Red Bull-teambaas Christian Horner weten dat hij nog steeds niet te spreken is over de deal die de twee partijen hebben gemaakt. "Het heeft een vieze nasmaak in onze monden achtergelaten", zo beschrijft de Brit de afhandeling van de zaak.

Nog steeds kan hij niet bevatten dat dit de manier is geweest waarop het team uit Maranello en de mondiale autosportfederatie de zaak hebben afgehandeld. Dat de details mogelijk voor altijd geheim zullen blijven voor de buitenwereld kan Horner niet behappen. "Het gebrek aan transparantie is hetgeen waar wij de meeste moeite mee hebben", zo erkent hij.

Of Red Bull in de toekomst nog verdere stappen wil ondernemen tegen Ferrari, is niet duidelijk. In eerste instantie schreven zeven Formule 1-teams samen enkele boze brieven naar de FIA, maar na enkele weken werd het Mercedes-team teruggefloten door het moederbedrijf, dat de relatie met Ferrari niet wilde laten bekoelen.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf