© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull: 'We moesten Max Verstappen in het rechte spoor krijgen'

28 jun. 2018 13:30 Jan van der Burgt 1 reacties
Na een moeizaam begin van het seizoen is Max Verstappen met drie podiumplaatsen in vier races tijd momenteel lekker bezig. Red Bull vroeg zich op enig moment echter wel af hoe ze Verstappen weer in het gareel moesten krijgen.

Marko ziet de oude Max Verstappen terug

"In Canada en Frankrijk deed Max Verstappen precies wat we van hem verwachten. Hij reed gedisciplineerd, maar tegelijkertijd ontstellend hard, zonder onnodige risico's te nemen.", aldus Marko in gesprek met Autosport.com.

De problemen van Max Verstappen aan het begin van het seizoen zorgden bij Red Bull voor de nodige hoofdbrekens:

"Het leek erop dat Max Verstappen zichzelf teveel druk oplegde. Hij maakte opeens fouten met een auto waar hij makkelijk mee vooraan het veld had kunnen rijden. We hebben ons echt afgevraagd hoe we Max Verstappen weer in het rechte spoor konden krijgen."

Marko geeft aan dat er uiteindelijk geen uitgebreid plan aan te pas is gekomen, maar dat het in Canada opeens weer lekker liep. Overigens knijpt Red Bull de handen dicht met een agressieve coureur als Max Verstappen:

"Het is makkelijker om iemand tot iets meer kalmte te manen, dan dat je iemand wat meer agressie bij moet brengen. Bovendien maakt zijn agressieve rijstijl hem tot de waanzinnige coureur die hij is en daarom ben ik hem ook altijd blijven verdedigen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen