Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull: 'We moesten Max Verstappen in het rechte spoor krijgen'

Na een moeizaam begin van het seizoen is Max Verstappen met drie podiumplaatsen in vier races tijd momenteel lekker bezig. Red Bull vroeg zich op enig moment echter wel af hoe ze Verstappen weer in het gareel moesten krijgen.

"In Canada en Frankrijk deed Max Verstappen precies wat we van hem verwachten. Hij reed gedisciplineerd, maar tegelijkertijd ontstellend hard, zonder onnodige risico's te nemen.", aldus Marko in gesprek met Autosport.com . De problemen van Max Verstappen aan het begin van het seizoen zorgden bij Red Bull voor de nodige hoofdbrekens: "Het leek erop dat Max Verstappen zichzelf teveel druk oplegde. Hij maakte opeens fouten met een auto waar hij makkelijk mee vooraan het veld had kunnen rijden. We hebben ons echt afgevraagd hoe we Max Verstappen weer in het rechte spoor konden krijgen."

Marko geeft aan dat er uiteindelijk geen uitgebreid plan aan te pas is gekomen, maar dat het in Canada opeens weer lekker liep. Overigens knijpt Red Bull de handen dicht met een agressieve coureur als Max Verstappen: "Het is makkelijker om iemand tot iets meer kalmte te manen, dan dat je iemand wat meer agressie bij moet brengen. Bovendien maakt zijn agressieve rijstijl hem tot de waanzinnige coureur die hij is en daarom ben ik hem ook altijd blijven verdedigen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'