Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Red Bull weigert te gokken op regen: "Want wij hebben Verstappen, een klasse apart"

Max Verstappen lijkt in Hongarije voorlopig niet opgewassen tegen Ferrari, maar voor de zaterdag heeft Helmut Marko nog een sprankje hoop. Voor de zondag echter niet heel veel.

Verstappen Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kon op vrijdag niet in de buurt komen van Ferrari tijdens de tweede vrije training. In de eerste oefensessie was het verschil nog minimaal, maar in de middag was het duidelijk groter. In gesprek met onder meer RacingNews365 velt Helmut Marko zijn oordeel over de vrijdag in Hongarije.

"Het was beangstigend hoe groot het gat op de medium banden naar Ferrari was. We moeten gaan kijken wat we nog kunnen corrigeren aan de set-up. We verheugen ons op regen op zaterdag, want dan kan het er weer anders uit zien!"

Speelde Ferrari tijdens de eerste training blufpoker, omdat het verschil in VT2 zoveel groter leek te zijn? Marko denkt van niet. "Ik denk niet dat ze meer brandstof aan boord hadden in de eerste vrije training. Wij zijn de verkeerde kant op gegaan met onze veranderingen. De medium banden zijn de belangrijkste banden voor de race en Ferrari's pace was echt indrukwekkend op dat rubber."

Racepace minder slecht

Over een enkele ronde is Ferrari volgens Marko ongenaakbaar, maar qua racepace ziet het er minder slecht uit, oordeelt hij. "Tijdens de eerste training waren we nog optimistischer, maar Ferrari heeft een stap voorwaarts gemaakt, terwijl wij twee stappen achteruit hebben gezet."

"In de lange run zitten wij enigszins in de goede richting maar over een enkele ronde staan we duidelijk verder achter op Ferrari. We gaan samen zitten en analyseren wat we hebben veranderd. Dat kan de verkeerde kant op zijn gegaan."

Hoop op regen

Het ene sprankje hoop voor Verstappen is volgens Marko regen tijdens de kwalificatie op zaterdag. "Waarschijnlijk is de kans groot dat het op zaterdag gaat regenen", vertelt hij, maar daar zet Red Bull niet op in qua afstelling. Daar hebben ze Verstappen voor.

"Op zondag zal het waarschijnlijk weer droog zijn. We gaan dus niet gokken met een afstelling voor de regen, want we hebben Verstappen. Hij is zoals iedereen weet een klasse apart in de regen", glundert de adviseur.

Toch is het nog maar de vraag of een excellerende Verstappen in een regenachtige kwalificatie het weekend kan redden voor Red Bull. Op zondag wordt het namelijk hoogstwaarschijnlijk weer droog en ook al is het lastig inhalen in Hongarije, een poleposition kan Verstappen niet redden, vreest Marko.

"De afstelling is hier zeker belangrijk op dit circuit, maar zelfs als we door een kwalificatie in de regen op zondag vooraan staan op een droge baan, zal dat ons over een hele raceafstand niet redden."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent