Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2021

Red Bull wijst naar Mercedes na FIA-waarschuwing over puntenaftrek

De teambazen van Red Bull en van Mercedes hebben verdeelde meningen over de actie van wedstrijdleider Michael Masi. Zijn waarschuwing voor Max Verstappen en Lewis Hamilton was volgens Christian Horner onnodig, maar zijn rivaal denkt er anders over.

Horner Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend van Abu Dhabi werd in de Event Notes van de FIA benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er onredelijk of onethisch gehandeld wordt op het circuit. Dit is een duidelijke waarschuwing aan het adres van Max Verstappen en Lewis Hamilton in de titelbeslissende race.

Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt de verduidelijking - en de regel op zichzelf - belangrijk voor de titelstrijd en de gehele sport. "Met alle controverse die we hebben gehad in de laatste races is het erg goed dat Michael Masi en de FIA een reminder geven waar de sportreglementen over gaan", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Voor iedereen geldt dat er gewoon netjes geracet moet worden", benadrukt Wolff. "Niet alleen tijdens de titelbeslissende wedstrijd, maar het moet ook de standaard zijn voor elke race."

Horner wil consistente FIA

Christian Horner is het eens met zijn rivaal van Mercedes, maar zegt dat er wel consequent gehandeld moet worden. "Dit is gewoon een van de 22 races", aldus de Red Bull-teambaas. "Wat is het verschil hier ten opzichte van Silverstone of Hongarije? Er moet consistentie zijn. Ik denk dat dit de mensen bozer maakt dan al het andere."

"De regel van de sportreglementen heeft altijd bestaan, dat is niet iets wat nieuw geïntroduceerd is dit weekend. Weet je, niemand wil zien dat dit kampioenschap eindigt bij de stewards of in de grindbak. Je wil de titanen wiel aan wiel zien, zoals ze vaker hebben gedaan dit seizoen."

Volgens Horner komt het extra benadrukken van de reglementen door wat uitspraken uit het kamp van Mercedes. "Ik snap wel dat Toto en Lewis hiervoor pushen omdat ze een nadeel hebben in race-overwinningen, maar niemand zegt dat het hier in een crash gaat eindigen. Er wordt veel over gespeculeerd, maar wij willen deze strijd op het circuit winnen. Tot aan de finishlijn."

Ook interessant:

Verstappen en Hamilton gewaarschuwd: FIA mag WK-punten aftrekken bij onsportief gedrag

Michael Masi benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er door onsportief gedrag of op een onethische manier een overtreding wordt begaan. Het benadrukken van deze regels moet een duidelijke waarschuwing zijn voor onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"