Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wijst naar Mercedes na FIA-waarschuwing over puntenaftrek

De teambazen van Red Bull en van Mercedes hebben verdeelde meningen over de actie van wedstrijdleider Michael Masi. Zijn waarschuwing voor Max Verstappen en Lewis Hamilton was volgens Christian Horner onnodig, maar zijn rivaal denkt er anders over.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend van Abu Dhabi werd in de Event Notes van de FIA benadrukt dat de wedstrijdleiding WK-punten mag afpakken als er onredelijk of onethisch gehandeld wordt op het circuit. Dit is een duidelijke waarschuwing aan het adres van Max Verstappen en Lewis Hamilton in de titelbeslissende race. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt de verduidelijking - en de regel op zichzelf - belangrijk voor de titelstrijd en de gehele sport. "Met alle controverse die we hebben gehad in de laatste races is het erg goed dat Michael Masi en de FIA een reminder geven waar de sportreglementen over gaan", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Voor iedereen geldt dat er gewoon netjes geracet moet worden", benadrukt Wolff. "Niet alleen tijdens de titelbeslissende wedstrijd, maar het moet ook de standaard zijn voor elke race."

Horner wil consistente FIA

Christian Horner is het eens met zijn rivaal van Mercedes, maar zegt dat er wel consequent gehandeld moet worden. "Dit is gewoon een van de 22 races", aldus de Red Bull-teambaas. "Wat is het verschil hier ten opzichte van Silverstone of Hongarije? Er moet consistentie zijn. Ik denk dat dit de mensen bozer maakt dan al het andere." "De regel van de sportreglementen heeft altijd bestaan, dat is niet iets wat nieuw geïntroduceerd is dit weekend. Weet je, niemand wil zien dat dit kampioenschap eindigt bij de stewards of in de grindbak. Je wil de titanen wiel aan wiel zien, zoals ze vaker hebben gedaan dit seizoen." Volgens Horner komt het extra benadrukken van de reglementen door wat uitspraken uit het kamp van Mercedes. "Ik snap wel dat Toto en Lewis hiervoor pushen omdat ze een nadeel hebben in race-overwinningen, maar niemand zegt dat het hier in een crash gaat eindigen. Er wordt veel over gespeculeerd, maar wij willen deze strijd op het circuit winnen. Tot aan de finishlijn."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen