Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Red Bull wijst verrassend vierde team aan: "We horen grootse dingen"

Ja, natuurlijk verwacht Christian Horner dat Ferrari en Mercedes zich in 2023 samen met Red Bull van voren melden, maar hij stipt ietwat verrassend nóg een team aan waar hij grootse dingen van verwacht.

XPB 1184980 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 werkt langzaam naar de start van het nieuwe seizoen toe. Red Bull is natuurlijk één van de topfavorieten, ook al wil teambaas Christian Horner daar zelf niks van weten. Hij houdt nadrukkelijk rekening met de twee overige topteams als het gaat om de nieuwe titelstrijd.

"Vorig jaar hadden we een geweldig jaar met zeventien GP-zeges, sprintrace-overwinningen en beide titels. Als we in 2023 50% van daarvan weten te herhalen voor wat betreft zeges en punten, is dat misschien nog steeds wel genoeg om het kampioenschap te winnen. Maar Ferrari had eind vorig jaar een goede finish van het seizoen en dus zullen ze nu ook hard vechtend uit de startblokken schieten. Mercedes zal zeker ook terugkeren na een moeilijk jaar. De tegenstanders zullen erg, erg sterk zijn."

Gevraagd door Auto, Motor und Sport of hij nog een team aan ziet haken bij die 'traditionele top drie', komt hij met een verrassend antwoord en daarmee ook met een verrassende naam: "Je weet nooit hoe het loopt", aldus de Brit.

"Alpine maakte stappen in de tweede helft van 2022, maar ook vanuit Aston Martin horen we grootse dingen voor wat betreft hun verwachtingen. Je weet dus gewoon niet hoe de rangorde gaat zijn. En misschien krijgt McLaren dit jaar alles wel voor elkaar. Sowieso zal de grid vanwege de grotendeels stabiele reglementen dichter naar elkaar toe groeien."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'