© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil de fans een geweldige show geven

21 jan. 2018 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner staat positief tegenover de gepland veranderingen van Liberty Media. Dat er een storm van kritiek is vindt de teambaas van Max Verstappen niet vreemd: Mensen houden immers niet van veranderingen.

Horner: 'Mensen houden niet van veranderingen'

Sinds Liberty Media het stokje in de Formule 1 heeft overgenomen van Bernie Ecclestone rommelt het. De Amerikanen willen dat de sport vanaf 2021 op de schop gaat. Andere motoren, andere auto's en veel lagere kosten voor de teams. Met name de grootmachten in de Formule 1 geven flink tegengas.

Horner schaart zich achter Liberty Media. "Mensen houden niet van veranderingen. Ecclestone stond decennialang aan het roer van de F1, met veel successen, maar nu hebben we te maken met een nieuw management met andere ideeën en doelen. Ieder team moet zelf de afweging maken of die doelstellingen passen bij de manier waarop ze een F1-team willen zijn of niet."

Ferrari en Mercedes dreigden al om de sport te verlaten. Renault gaf recent al aan dat het geen voorstander is van het nieuwe motorenreglement. Horner ligt niet wakker van alle dreigementen.

"Het is onoverkomelijk zodra er over geld wordt gesproken. Er is wat getouwtrek aan de gang op dit moment, maar ik denk dat alles wat Liberty tot op heden heeft gedaan positief is. Hopelijk zetten zij deze lijn door."

De autofabrikanten zijn fel tegenstander van de voorgenomen veranderingen in de Formule 1. Horner gelooft dat Red Bull en Liberty Media dezelfde belangen hebben.

"Het belang van Red Bull is dat we er een fantastische show van maken, met betrokkenheid van de fans. Het moet een dialoog worden met de fans en consumenten, waardoor de coureurs helden worden. De sport moet draaien om entertainment in plaats van engineering en techniek."

"Natuurlijk moet er plaats zijn voor techniek, maar het moet in verhouding staan. Ik denk dat Liberty deze visie deelt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen