Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil maximaal vermogen van Honda

Motorleverancier Honda moet zich van Red Bull volledig concentreren op het vinden van meer vermogen. De afmetingen van de motor worden door de werkgever van Max Verstappen veel minder belangrijk gevonden.

Honda vond na drie moeizame jaren met McLaren in 2018 de weg omhoog. Als motorleverancier van Toro Rosso mocht het naar hartenlust experimenteren, om in 2019 succesvol te worden met Red Bull.

Teambaas Christian Horner geeft daarbij aan dat er door Honda geen concessies gedaan dienen te worden aan het ontwerp. "We doen daarmee het omgekeerde van wat McLaren deed. We hebben ze gevraagd om de beste motor te bouwen. Vervolgens is het aan hun om ons te vertellen wat voor radiatoren ze willen. Wij zorgen ervoor dat alles in de auto past. We willen dat Honda gaat voor maximaal vermogen", laat Horner aan Sky Sports weten. "We hebben bijzonder veel progressie gezien. Iedere maand dichten ze het gat met Mercedes en Ferrari verder. We zijn erg blij met de progressie die Honda boekt, wat ook goed is voor de Formule 1." De RB15 van Max Verstappen en Pierre Gasly wordt voor aanvang van de eerste wintertest gepresenteerd. Op 18 februari zal de bolide voor het eerst in actie komen op het circuit van Barcelona.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje