© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil met Max Verstappen en Ricciardo door tot en met 2020

08 nov. 2017 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Christian Horner is in zijn nopjes met Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Red Bull-teambaas wil het liefst de komende jaren door met dit sterke rijdersduo. Verstappen verlengde recent zijn contract, maar Ricciardo twijfelt over zijn toekomst bij het team.

Teambaas wil Verstappen en Ricciardo behouden voor Red Bull

Het rijdersduo Verstappen en Ricciardo heeft een goede band met elkaar. De beide coureurs dagen elkaar uit op de baan, maar kunnen het ook daarbuiten prima met elkaar vinden. 

Als het aan Red Bull-teambaas Christian Horner ligt blijft dit ook de komende jaren nog zo. 

"Ik denk dat we met Max en Daniel ons beste rijdersduo ooit hebben in de F1. Ik denk momenteel zelfs wel van het hele veld. Voor ons is het daarom prioriteit nummer een dat we beide coureurs behouden tot minimaal 2020."

Het zal niet makkelijk zijn om Ricciardo te behouden. De Australiër is 28 jaar en heeft aangegeven dat hij meerdere troeven in handen heeft. Eind 2018 loopt zijn contract af en de interesse van Mercedes en Ferrari is er. Alleen een winnende auto kan hem overtuigen om te blijven.

"In 2011 en 2013 waren we direct sterk vanaf de eerste race, maar de laatste jaren zijn we pas competitief in de tweede helft van het seizoen. Komend seizoen moeten we beter voorbereid aan de start staan."

In de periode 2010 tot en met 2013 won Red Bull vier wereldtitels op rij met Sebastian Vettel. Twee seizoenen, 2011 en 2013, was het team zeer dominant. Vettel declasseerde de concurrentie en werd met overmacht kampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen