Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil niet voldoen aan salariseisen Buemi

Aan het einde van vorig seizoen werd Formule E-kampioen, en voormalig Toro Rosso-coureur Sebastien Buemi gelinkt aan een terugkeer in de Formule 1. Tot een comeback kwam het uiteindelijk niet en Red Bull-adviseur Helmut Marko legt uit waarom.

Sebastien Buemi is geen onbekende binnen de Red Bull gelederen. De Zwitser was in 2008 verbonden als testcoureur aan het team en racete van 2009 tot en met 2011 voor Toro Rosso. Na zijn vertrek uit de Formule 1 richtte hij zichzelf op endurance-races, waaronder het WEC en de 24 uur van Le Mans, om vanaf 2014 deel uit te maken van de Formule E. Inmiddels is Buemi uitgegroeid tot een van de sterren van de elektrische raceserie, die hij al op zijn naam schreef, en heeft hij ook de 24 uur van Le Mans gewonnen. Zaken die zijn salaris flink opdrijven, iets dat ook Red Bull ondervond.

Door het vertrek van Pierre Gasly en de matige prestaties van Brendon Hartley moest het voor 2019 op zoek naar een volledig nieuw rijdersduo voor Toro Rosso. De naam van Buemi deed daarbij al snel de rondte, te meer omdat hij de afgelopen acht seizoenen actief was als testcoureur voor Red Bull. Red Bull-adviseur Helmut Marko doet uit de boeken dat Buemi geen interesse heeft, omdat hij sportief en financieel gezien andere uitdagingen heeft. "Hij verdient in de Formule E zeer, zeer goed geld. Sebastien bevindt zich in een goede omgeving. Wij kunnen hem bij Toro Rosso niet bieden wat hij in de Formule E of in het WEC verdient."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi