© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil nog een race winnen in 2017

01 nov. 2017 10:51 Ruud Dimmers 1 reacties
Het vertrouwen bij het Formule 1 team van Red Bull is groot. Na twee overwinningen van Max Verstappen in oktober, is er de hoop dat er dit seizoen nog minimaal een zege inzit.

Horner: 'Red Bull had afgelopen vier races de snelste auto'

De maand oktober was de maand van de wederopstanding van Red Bull en Max Verstappen. Met een twee zeges in vier races presteerde het team eindelijk op het gewenste niveau. De komende weken staan de GP's van Brazilië en Abu Dhabi op de kalender. Het doel? Minimaal nog een race winnen.

"Ik geloof dat we dat kunnen, mits we geen gridstraffen krijgen. De afgelopen vier races waren we het snelste tijdens de race. Ik hoop dat Brazilië ook een goed circuit voor ons is en heb vertrouwen in Abu Dhabi."

"Het zou fantastisch zijn als we het seizoen af kunnen sluiten met nog een zege."

Momenteel heeft Red Bull drie zeges in 2017, waarmee dit seizoen het meest succesvolle is sinds 2013. In 2014 werden er eveneens drie zeges behaald. Destijds alle drie door Daniel Ricciardo.

Punt van zorg vormt nog wel de motor van Ricciardo. De Australiër viel voor de tweede race op rij uit met technische problemen aan zijn powerunit. Waarschijnlijk moet de MGU-H uit de motor vervangen worden en volgt er in Brazilië wederom een gridstraf.

"We moeten bekijken welke onderdelen we nog hebben en kunnen gebruiken. Dat moeten we nog afstemmen met de jongens in de fabriek. Ik hoop dat we iets kunnen verzinnen en een gridstraf ontlopen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen