Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wil nog een race winnen in 2017

Het vertrouwen bij het Formule 1 team van Red Bull is groot. Na twee overwinningen van Max Verstappen in oktober, is er de hoop dat er dit seizoen nog minimaal een zege inzit.

De maand oktober was de maand van de wederopstanding van Red Bull en Max Verstappen. Met een twee zeges in vier races presteerde het team eindelijk op het gewenste niveau. De komende weken staan de GP's van Brazilië en Abu Dhabi op de kalender. Het doel? Minimaal nog een race winnen. " Ik geloof dat we dat kunnen, mits we geen gridstraffen krijgen. De afgelopen vier races waren we het snelste tijdens de race. Ik hoop dat Brazilië ook een goed circuit voor ons is en heb vertrouwen in Abu Dhabi." " Het zou fantastisch zijn als we het seizoen af kunnen sluiten met nog een zege." Momenteel heeft Red Bull drie zeges in 2017, waarmee dit seizoen het meest succesvolle is sinds 2013. In 2014 werden er eveneens drie zeges behaald. Destijds alle drie door Daniel Ricciardo.

Punt van zorg vormt nog wel de motor van Ricciardo. De Australiër viel voor de tweede race op rij uit met technische problemen aan zijn powerunit. Waarschijnlijk moet de MGU-H uit de motor vervangen worden en volgt er in Brazilië wederom een gridstraf. " We moeten bekijken welke onderdelen we nog hebben en kunnen gebruiken. Dat moeten we nog afstemmen met de jongens in de fabriek. Ik hoop dat we iets kunnen verzinnen en een gridstraf ontlopen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'