© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull wil risico's nemen tijdens de GP van Abu Dhabi

25 nov. 2017 18:22 Wanda Bisschop 1 reacties
Al tijdens de vorige Formule 1 race in Brazilië werd pijnlijk duidelijk dat Renault het niet aandurft om de motoren vol open te zetten. Als het aan de werkgever van Verstappen en Ricciardo ligt, gebeurt dat echter wel in Abu Dhabi.

Red Bull wil met vuurwerk het F1 seizoen afsluiten

De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi verliep voor Red Bull Racing nogal wisselend. Max Verstappen worstelde de hele sessie met de balans van zijn RB13 en kwam helaas niet verder dan de zesde startplek. Zijn teamgenoot verging het een stuk beter, de immer breedgrijnzende Australiër dicht zichzelf vanaf P4 dan ook wel podiumkansen toe.

De vraag is echter in hoeverre Renault de motoren tijdens de laatste Formule 1 race gaat terugschroeven of dat de heren vrij uit kunnen racen.

Als het aan teambaas Horner ligt, gaan zijn coureurs vol voor de overwinning.

"Het is de laatste race van het seizoen. De prijzen zijn verdeeld, dus we hebben niets meer te verliezen. We gaan dan ook met beide auto's voor de winst."

Horner wil dan ook dat zijn pupillen vrij kunnen racen en alle risico's nemen.

"Daniel wil dolgraag nog een race winnen en Max heeft natuurlijk al twee zeges binnen maar is in Abu Dhabi ook maar met één doel. Het zou een super mooi begin van de winterstop zijn als we Abu Dhabi verlaten met de overwinning."

In Brazilië werd het motorvermogen teruggeschroefd om problemen te voorkomen, het is dan ook de grote vraag of Renault het wel aandurft om in Abu Dhabi op vol vermogen te rijden.

Renault teamchef Abiteboul wil hierover nog geen toezeggingen doen.

"We willen Max en Daniel heus wel wat meer vermogen geven maar dat gaat ten koste van de betrouwbaarheid. Wij willen natuurlijk wel dat ze de finish halen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen