Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull wil veranderingen zien aan FIA-regels voor eigen motorproject

In 2026 zal Red Bull met een nieuwe, eigen motor van start gaan in de Formule 1. Daar hoort een financieel voordeeltje bij, maar volgens Christian Horner moeten aan die regels aanpassingen worden gedaan.

Horner Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nadat Honda besloot de Formule 1 vaarwel te zeggen, hakte Red Bull de knoop door. Men zou met het oog op de nieuwe motorformule 1 voor 2026 zelf een motor gaan bouwen. Daarvoor richtte Red Bull 'Red Bull Powertrains' op, gevestigd op het eigen terrein.

Op papier is Red Bull Powertrains in 2026 een nieuwkomer als motorfabrikant en als nieuwkomer mag Red Bull Powertrains net iets meer uitgeven. Volgens Horner echter is dat niet genoeg, zeker niet gezien het feit dat het aantal extra uren dat men op de testbank in de nieuwe motor kan investeren ook al 'bescheiden' is.

Horner wil meer geld

"Ik denk dat nieuwkomers 10 miljoen dollar (extra, red.) uit mogen geven in de eerste twee jaren en 5 miljoen in het derde jaar. Dat is meteen ook de grootste restrictie op het gebied van het budgetplafond. Kijk je namelijk naar de concurrentie, dan hebben die soms al zeventig jaar aan investeringen kunnen doen", aldus Horner tegenover onder andere RacingNews365.

En dat gegeven is oneerlijk en niet realistisch, claimt Horner: "Om dan te denken dat we binnen acht à negen maanden een volledig uitgeruste organisatie operationeel kunnen hebben, is onrealistisch. Dat is wat mij betreft dus iets waar naar gekeken moet worden."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x