Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull wisselt tóch Honda-motor Verstappen

Red Bull heeft er uiteindelijk toch voor moeten kiezen de Honda-motor van Max Verstappen te verwisselen. Dit naar aanleiding van onregelmatigheden in de motor na de kwalificatie.

Gedurende het weekend van de Grand Prix van Hongarije werd steeds aangegeven dat de Honda-motor van Max Verstappen na zijn zware crash in de Grand Prix van Groot-Brittannië in orde was. Echter, na de kwalificatie op de Hungaroring is Honda op wat onregelmatigheden in de motor gestuit, die zich gedurende het weekend hebben gevormd en die waarschijnlijk toch een direct gevolg zijn van de crash op Silverstone. Daarop besloot men de Honda-motor na de kwalificatie alsnog te wisselen naar een motor van dezelfde specificatie, zijn derde motor van het seizoen. Omdat het de derde motor betreft, mag hij gewoon plaatsnemen op de derde plaats op de startgrid. Op het moment dat Verstappen later in het seizoen een vierde motor aan moet spreken, wat nu onontkoombaar lijkt, volgt wel onherroepelijk een gridstraf.

1421758584480804865

A PU swap for Max post-qualifying 👇 He maintains his P3 grid position 🇭🇺 #PoweredByHonda pic.twitter.com/HC0pxltx85 — Honda Racing F1 (@HondaRacingF1) August 1, 2021

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst