© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Red Bull zegt contract met Renault op voor GP Singapore'

10 sep. 2017 15:58 Ruud Dimmers 2 reacties
Het Formule 1 team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo is niet blij met de motorsituatie. Red Bull heeft een contract met Renault tot en met 2019, maar wil dat voor de laatste geruchten opzeggen.

Red Bull wil alle opties voor de toekomst open houden

Het eventueel opzeggen van het contract met motorleverancier Renault opent de mogelijkheid om vanaf 2019 met Honda-motoren te rijden. Honda gaat vanaf 2018 de motoren leveren voor zusterteam Scuderia Toro Rosso, wat komende week officieel bekend wordt gemaakt.

In 2018 gaat Red Bull de motorleverancier ondersteunen met technische kennis om de motoren betrouwbaarder te maken. Doordat Red Bull zelf komend jaar nog met Renault-motoren rijdt kan het perfect de prestaties van Renault met Honda vergelijken. Mocht Honda het lek wel te boven krijgen dan ligt er een overstap voor 2019 in het vooruitzicht, dat meldt Motorsport-Total.com.

Het huwelijk tussen Red Bull en Renault staat al jaren onder spanning. Na een succesvolle periode met de V8-motoren, waarin het team vier titels won, moet het nu al vier seizoenen kansloos toekijken. Concurrenten Mercedes en Ferrari hebben een aanzienlijk betere krachtbron en de progressie bij Renault blijft ook dit seizoen uit.

Mede hierdoor is Red Bull kansloos voor de wereldtitel en wil Max Verstappen het team verlaten als daar volgend seizoen geen verandering in komt. Doordat Ferrari en Mercedes geen motoren willen leveren is Honda de enige andere optie voor het team. De Japanners kenden drie problematische jaren, maar Red Bull heeft voldoende vertrouwen om volgend seizoen zusterteam Toro Rosso te voorzien van deze motoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen