Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zet belangrijke stap in 'enorme Formule 1-klus' met nieuwe samenwerking

Red Bull gaat een nieuwe samenwerking aan met Atlas Copco. Het bedrijf gaat samen met Red Bull de nieuwe motorafdeling inrichten en niet voor niets noemt teambaas Christian Horner de samenwerking een 'belangrijke stap'.

Red Bull Powertrains en Atlas Copco slaan de handen ineen. Atlas Copco is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve en duurzame gereedschappen en assemblage-toepassingen. Atlas Copco zal Red Bull de nodige middelen leveren waarmee Red Bull innovatiever en efficiënter te werk kan gaan, met een kwalitatief beter product tot gevolg. Red Bull-teambaas Christian Horner is opgetogen met de deal en noemt het een 'belangrijke stap' op weg naar volledige onafhankelijkheid: "Iets meer dan een jaar geleden begonnen we aan het avontuur om uiteindelijk de eerste volledig zelfstandige constructeur op de Formule 1-grid te worden door in eigen huis zowel het chassis als de motor te produceren", aldus Horner, doelend op het feit dat Red Bull in tegenstelling tot de concurrenten geen productie-auto's bouwt.

'Enorme klus' voor Red Bull

"Het is klus van enorme omvang, maar wel een spannende klus waar we gelijkgestemden bij nodig hebben om de grenzen van de technologie op te zoeken. Atlas Copco heeft in dat opzicht een geweldige staat van dienst en is vooraanstaand in de huidige data-gedreven revolutie." "Onze samenwerking met een wereldleider als Atlas Copco zal ons ongetwijfeld helpen om sneller, slimmer en efficiënter te werken, kwaliteiten die je als F1-team hoog in het vaandel hebt staan."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten