Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Red Bull zet belangrijke stap in 'enorme Formule 1-klus' met nieuwe samenwerking

Red Bull gaat een nieuwe samenwerking aan met Atlas Copco. Het bedrijf gaat samen met Red Bull de nieuwe motorafdeling inrichten en niet voor niets noemt teambaas Christian Horner de samenwerking een 'belangrijke stap'.

Red Bull Powertrains
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Red Bull Powertrains en Atlas Copco slaan de handen ineen. Atlas Copco is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van innovatieve en duurzame gereedschappen en assemblage-toepassingen. Atlas Copco zal Red Bull de nodige middelen leveren waarmee Red Bull innovatiever en efficiënter te werk kan gaan, met een kwalitatief beter product tot gevolg.

Red Bull-teambaas Christian Horner is opgetogen met de deal en noemt het een 'belangrijke stap' op weg naar volledige onafhankelijkheid: "Iets meer dan een jaar geleden begonnen we aan het avontuur om uiteindelijk de eerste volledig zelfstandige constructeur op de Formule 1-grid te worden door in eigen huis zowel het chassis als de motor te produceren", aldus Horner, doelend op het feit dat Red Bull in tegenstelling tot de concurrenten geen productie-auto's bouwt.

'Enorme klus' voor Red Bull

"Het is klus van enorme omvang, maar wel een spannende klus waar we gelijkgestemden bij nodig hebben om de grenzen van de technologie op te zoeken. Atlas Copco heeft in dat opzicht een geweldige staat van dienst en is vooraanstaand in de huidige data-gedreven revolutie."

"Onze samenwerking met een wereldleider als Atlas Copco zal ons ongetwijfeld helpen om sneller, slimmer en efficiënter te werken, kwaliteiten die je als F1-team hoog in het vaandel hebt staan."

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

7 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez