© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Red Bull zet Daniil Kvyat op straat

25 okt. 2017 11:56 Ruud Dimmers 0 reacties
De Formule 1 carrière van Daniil Kvyat is in gevaar. De Rus mocht in Amerika eenmalig zijn opwachting maken voor Toro Rosso, maar zijn tijd bij Red Bull is voorbij.

Marko: 'Er is geen toekomst voor Kvyat bij Red Bull

Daniil Kvyat moet vrezen dat zijn Formule 1 carrière voorbij is nu Red Bull heeft aangegeven niet met hem door te gaan. Helmut Marko liet weten dat Pierre Gasly en Brendon Hartley het seizoen voor Toro Rosso afmaken.

"Kvyat keert niet meer terug," liet Marko aan Auto Bild weten.

"We hebben niet het vertrouwen dat hij op lange termijn het tij kan keren. Gasly en Hartley maken het seizoen af. Daarna kijken we wel wat er gaat gebeuren."

Daniil Kvyat kreeg in 2014 de kans bij Toro Rosso en promoveerde na een seizoen al naar Red Bull. In 2015 kende hij een goed seizoen en scoorde hij meer punten dan Daniel Ricciardo. Na diverse matige races in 2016 en de opkomst van Max Verstappen werd Kvyat teruggeplaatst bij Toro Rosso.

Daar imponeerde hij in 2016 en 2017 niet, waardoor hij dit seizoen voor de laatste races vervangen werd door Pierre Gasly. Door zijn afwezigheid keerde Kvyat eenmalig terug voor de GP van Amerika, waarin hij een tiende plaats behaalde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen