Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zet Daniil Kvyat op straat

De Formule 1 carrière van Daniil Kvyat is in gevaar. De Rus mocht in Amerika eenmalig zijn opwachting maken voor Toro Rosso, maar zijn tijd bij Red Bull is voorbij.

Daniil Kvyat moet vrezen dat zijn Formule 1 carrière voorbij is nu Red Bull heeft aangegeven niet met hem door te gaan. Helmut Marko liet weten dat Pierre Gasly en Brendon Hartley het seizoen voor Toro Rosso afmaken. " Kvyat keert niet meer terug," liet Marko aan Auto Bild weten. " We hebben niet het vertrouwen dat hij op lange termijn het tij kan keren. Gasly en Hartley maken het seizoen af. Daarna kijken we wel wat er gaat gebeuren."

Daniil Kvyat kreeg in 2014 de kans bij Toro Rosso en promoveerde na een seizoen al naar Red Bull. In 2015 kende hij een goed seizoen en scoorde hij meer punten dan Daniel Ricciardo. Na diverse matige races in 2016 en de opkomst van Max Verstappen werd Kvyat teruggeplaatst bij Toro Rosso. Daar imponeerde hij in 2016 en 2017 niet, waardoor hij dit seizoen voor de laatste races vervangen werd door Pierre Gasly. Door zijn afwezigheid keerde Kvyat eenmalig terug voor de GP van Amerika, waarin hij een tiende plaats behaalde.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'