Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zet streep door poleposition voor Verstappen

Christian Horner vreest voor de snelheid van de Mercedes-coureurs. Poleposition zit er naar verwachting niet in voor Max Verstappen, maar tijdens de race zijn er volgens de teambaas van Red Bull nog voldoende opties.

Nadat Mercedes in de tweede vrije training wederom de snelste tijd klokte, vreest Christian Horner het ergste. Red Bull heeft genoeg huiswerk te doen om ervoor te zorgen dat Max Verstappen nog een kansje heeft op poleposition, al lijken de longruns gunstig te zijn bij de coureurs van de Oostenrijkse renstal. "We hebben nog genoeg tijd om de auto klaar te stomen", zegt Horner zelfverzekerd bij Sky Sports . "Ze (Mercedes, red.) lijken heel erg sterk hier. Vooral in de eerste twee sectoren. In de derde sectoren kunnen we iets terugkomen, maar de schade wordt geleden in de eerste seconden. We gaan op zoek naar een snellere set-up en wat meer pace."

Kansen in Abu Dhabi '50/50'

Volgens Horner heeft Verstappen echter nog genoeg kans om de wereldtitel te veroveren. Op racepace ziet het er namelijk goed uit bij Red Bull. "Met de nieuwe lay-out van het circuit wordt de bandendegradatie daarnaast een grote factor. Vooral de bochten naar links vraagt veel van de banden. Het is een beetje 50/50 hoe het eruit ziet en het wordt fascinerend om te zien welke strategie de juiste keuze wordt." "We hebben gezien dat de motor veel performance geeft aan Mercedes. Maar ja, we moeten onze rondetijd gaan vinden op een andere manier. Natuurlijk doen we ons uiterste best en vinden we een weg om zo hoog mogelijk te kwalificeren. Daarna kunnen we de race goed ingaan."

Perez krijgt een belangrijke rol van Horner

"Hij weet zijn taak dit weekend", zegt Horner als hem gevraagd wordt naar wat Perez nog kan doen in Abu Dhabi. "Het constructeurskampioenschap is een longshot, tenzij er uitvalbeurten bij de Mercedessen zijn. Zijn taak is om zijn teamgenoot te helpen, en weet je, hij zit er goed bij." Tijdens de tweede training eindigde Perez vlak achter Verstappen in de tijdenlijst. "Hij zal alles doen om Max te helpen." Winnen van Lewis Hamilton wordt een enorme opgave volgens de teambaas van Red Bull, maar opgeven is geen optie. "Lewis is in vorm en Mercedes is in vorm. We hebben één kans en we gaan alles geven voor Max. Hoe hij heeft gereden dit jaar, met zijn hart en zijn passie. Hij heeft gereden met overtuiging en dapperheid. Dat gaan we weer doen dit weekend! Als hem dít lukt, dan wordt het de beste prestatie die wij hebben neergezet in deze sport."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024