Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull zet vraagtekens bij Mercedes: "Houden ze iets achter?"

Wat denkt Red Bull-teambaas Christian Horner van de rangorde in de Formule 1, nu zijn team zeer succesvolle testdagen achter de rug heeft? Hij bespreekt kort de topteams en de verwachtingen.

Over een week weten we als het goed is wie de eerste Grand Prix van het jaar heeft gewonnen. Wordt het Red Bull, Ferrari, of misschien toch Mercedes? Christian Horner, teambaas van het eerstgenoemde team, vindt het maar lastig in te schatten. "Het is heel lastig om te zeggen hoe de concurrentie ervoor staat. Het ziet er naar uit dat Ferrari weer snel is, maar de vorm van Mercedes is lastig in te schatten op dit moment. Houden ze iets achter?", vraagt de Brit zich af. "Volgende week zullen we daar meer over te weten komen."

Aston Martin

Het lijkt er wel op dat de traditionele top drie de traditionele top drie blijft, of zien we volgende week een vreemde eend in de bijt? Horner wijst naar een vierde team dat grote indruk op hem heeft gemaakt. "Aston Martin heeft een grote stap voorwaarts gezet. Het lijkt erop dat hun concept beter is geworden en ze zitten niet heel ver van ons vandaan. Fernando in het bijzonder ziet er zeer competitief uit", aldus de Red Bull-teambaas.

En Red Bull zelf?

Binnen het Red Bull-team lijken alle neuzen in ieder geval dezelfde, positieve kant op te staan. Zelfs de coureurs zijn het onderling eens over de feedback op de RB19, zo vertelt Horner. "De feedback van Perez is vrijwel gelijk aan die van Max, dus dat is altijd verfrissend om te horen. Daarom is de ontwikkeling van de auto en de weg die we in willen slaan qua optimalisatie aan beide kanten van de garage consistent. Dat is bemoedigend", aldus Horner. Tot slot nog legt hij nog uit waarom Red Bull zowel Verstappen als Perez een volledige dag in de RB19 gaf en niet zoals vele andere teams elke testdag in tweeën opdeelde. "Dat heeft onze voorkeur: zodra een coureur en zijn engineers in een ritme zitten, dan willen we dat graag de hele dag zo vol houden en dan willen we dat niet halverwege de dag alweer onderbreken. Voor elk team is dat anders, maar voor ons paste dat het beste bij deze testdagen."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"