Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Red Bull ziet afwijkende aanpak Ferrari: "Het lukte Verstappen al na twee ronden"

Max Verstappen ging ogenschijnlijk makkelijk naar de zege tijdens de sprintrace in Oostenrijk, maar volgens Christian Horner kwam dat vooral doordat Ferrari een andere aanpak had.

Verstappen win Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull kan met een eerste en vijfde positie terugblikken op een succesvolle sprintrace in Oostenrijk. Max Verstappen ging van begin tot eind aan de leiding, terwijl Sergio Perez zich vanaf P13 terug wist te vechten naar P5.

Al met al een positieve dag, beaamt ook teambaas Christian Horner voor de camera's van Sky Sports. "Het was een gecontroleerde race van Max. Daar ben ik blij mee en Sergio Perez heeft zich ook goed hersteld. Hij reed bijna terug naar de positie waar hij zich origineel op had gekwalificeerd. Al met al een hele goede sprintrace voor ons", klinkt hij opgetogen.

Andere aanpak Ferrari

Terwijl Verstappen aan het begin hard pushte, lagen de twee Ferrari-coureurs even met elkaar in de clinch. Daardoor kon de Nederlander meteen buiten DRS-afstand komen. Aan het einde van de race verloor hij wel wat terrein op de Ferrari's, maar dat had geen effect meer op de uitslag.

Horner zag dat Ferrari een totaal andere aanpak koos voor de sprintrace. "Ferrari pushte aan het begin van de stint niet heel hard op die banden, waardoor ze aan het einde net wat sneller waren. Ons plan was echter om snel buiten DRS-afstand te komen en Max wist dat al na twee ronden te bewerkstelligen. We hadden een andere aanpak."

Had Verstappen nog over aan het einde van de race, mocht het nodig zijn geweest? "Max was aan het managen. Het is natuurlijk een redelijk lange stint op die banden. Wat je op gebruikt aan het begin van de sprintrace, dat heb je aan het einde niet meer.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team