Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Reden van langzame race Perez onthuld door Red Bull

Christian Horner baalt als een stekker na de Grand Prix van Australië. Max Verstappen viel uit met een remprobleem, terwijl Sergio Perez het met de vijfde plaats moest doen. De Mexicaan had vloerschade, onthult de Red Bull-teambaas.

Verstappen Australia DNF smoke
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull kende een dramatische race in Australië. Max Verstappen startte vanaf poleposition, maar viel na een paar rondjes al uit met een remprobleem. Bij teamgenoot Sergio Perez ging het niet veel beter. De Mexicaan werkte zich met moeite op en moest het na een moeizame Grand Prix met de vijfde plaats doen. Daar is echter wel een reden voor, vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner na afloop. De Brit gaat eerst in op het probleem bij Verstappen.

"Het is teleurstellend dat we een remprobleem hadden vanaf de start van de race", vertelt de balende Horner tegen Viaplay. "Het hield aan, Max had een paar grote momenten en het voelde alsof de handrem erop zat. Het is frustrerend, want het is onze eerste uitvalbeurt in twee jaar. En Checo had vloerschade, waardoor we downforce verloren en last hadden van bandenslijtage. Dat is ongewoon, dus we moeten nog veel analyseren. Uiteindelijk is het gewoon teleurstellend dat we Australië verlaten met een vijfde plaats."

Horner deelt wel de complimenten uit aan racewinnaar Carlos Sainz. "Wauw, gefeliciteerd, zeker na de operatie. Hij reed een zeer sterke race en was de dominante Ferrari-coureur. Het zorgt er zeker voor dat alles dichter bij elkaar komt."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi