Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Regen opnieuw een factor tijdens het Grand Prix-weekend in België

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de GP van België 2022. Na al het regendrama van vorig jaar zullen veel Formule 1-fans waarschijnlijk hopen op een compleet droog Formule 1-weekend in Spa, maar het heeft er alle schijn van dat dat dit seizoen niet gaat gebeuren. Wel zien de voorspellingen er niet zo slecht uit als vorig jaar.

Verstappen rain belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2021 werd er geen competitieve meter gereden op de zondag van de Belgische Grand Prix, omdat het te hard regende en men de situatie niet veilig genoeg vond. Uiteindelijk werd er slechts een drietal ronden gereden achter de safety car, waarna er halve WK-punten werden uitgedeeld.

Opnieuw regen

Nadat het in de aanloop naar het GP-weekend van 2022 tropisch warm is, wordt de warmte aan de start van het weekend verdreven door buien die van het westen naar het oosten over onze zuiderburen trekken. Bij sommige, intensievere buien kan zelfs onweer voorkomen en kan het een langere tijd regenen. Op vrijdagmiddag ligt de temperatuur rond de 23 graden en waait er een zwak tot matige noordenwind.

Op zaterdag liggen er eveneens buien op de loer. De kans lijkt echter groter dat deze niet tijdens de kwalificatie, maar enkele uren eerder tijdens de derde vrije training zullen vallen. In de loop van de zaterdag neemt de buiigheid namelijk langzaam maar zeker af.

Een herhaling van vorig jaar zal de race als het goed is niet worden, want op zondag daalt de kans op buien nog verder. In de ochtend kan er nog wel nevel en laaghangende bewolking voorkomen in de Belgische Ardennen. Tijdens de race is dit waarschijnlijk verdwenen en kunnen de fans zelfs genieten van een zonnetje. Het wordt een graad of twintig tijdens de GP van België.
			© WeerOnline / RacingNews365
	© WeerOnline / RacingNews365

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken