Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Japan 2022

Regen speelt cruciale rol tijdens mogelijke kampioensrace Verstappen in Japan

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de GP van Japan. Max Verstappen kan aankomend weekend in Suzuka kampioen worden, maar hij zal dat waarschijnlijk wel in verraderlijke omstandigheden moeten doen.

Rain Suzuka
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Afgelopen weekend ging het in Singapore op een nat circuit niet heel goed voor Max Verstappen en wist hij de titel niet te pakken. Dit weekend krijgt hij een nieuwe kans, maar ook in Japan zal hij dan in verraderlijke omstandigheden af moeten rekenen met de concurrentie.

Niet alleen op zondag zal het regenen, want het begint in Japan namelijk al op vrijdag met spetteren. Er staat een wisselvallig weekend op het programma in Suzuka. In het zuiden van Japan, waar Suzuka is gelegen, heerst in deze tijd van het jaar een vrij onstuimig klimaat.

Het zeewater van de nabijgelegen westelijke Stille Oceaan is op zijn warmst en dat levert regelmatig lagedrukgebieden op. Soms komt het in de regio zelfs tot een zogenaamde tyfoon, zoals in 2019 het geval was tijdens het laatste GP-weekend in Japan, maar deze week is dat gelukkig niet aan de orde.

Drie jaar geleden moesten de F1-teams vanwege de naderende tyfoon hun garages 'versterken' met zandzakken.
			© XPBimages
	© XPBimages

Regenachtige race

Op vrijdag vinden de vrije trainingen plaats terwijl er een omvangrijk gebied met regen over de regio trekt. Dat zal zeer natte sessies opleveren. In totaal wordt er tussen de 15 en 25 millimeter aan regen verwacht en lokaal zelfs nog wat meer. Wel kan de intensiteit van de regen van moment tot moment verschillen. De temperatuur schommelt rond de 18 graden Celsius.

Zaterdag wordt de beste dag van het raceweekend. Een gebied met droog weer en opklaringen trekt dan over de regio, waardoor er geregeld ruimte is voor de zon. Bij temperaturen van rond de 22 graden en een zwakke tot matige wind is de baan waarschijnlijk droog. Later in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en krijgt de zon het langzaam lastiger om door te breken. Tot neerslag komt het uiteindelijk waarschijnlijk niet op zaterdag.

Tijdens de Grand Prix op zondag is het een ander verhaal. Opnieuw trekt er een groot gebied met regen over de regio Suzuka. Vooral in de middag en de avond zal het nat zijn, met soms ook intensieve regenbuien. Tijdens de race kan het nog de goede kant opvallen, maar op het moment van schrijven is de kans groot (75%) dat het zal regenen.

Om het nog extra moeilijk te maken voor de coureurs zal het daarbij ook stevig waaien uit de zuidoostelijke richting. Later op de dag is zelfs windkracht 4 of 5 mogelijk. Daarbij zullen er ook windvlagen zijn die hoger uitvallen. Het zal een graad of 18 zijn als het regent.

Ook interessant:

Gefrustreerde Verstappen zet F1-wereldtitel in de koelkast

Wat ging er bij Red Bull mis en wie of wat was daar debet aan? En wat maken de heren van de podcast van de controverse rond Red Bull en het mogelijk overschrijden van de budgetlimiet? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"