Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regen verwacht tijdens Grand Prix-weekend Australië

Tijdens het eerste F1 weekend van het seizoen krijgen de coureurs direct te maken met een nat circuit. Regengebieden doen het zuiden van Australië dit weekend aan en ook in Melbourne blijft het niet droog.

Racingnews365 brengt in samenwerking met Weeronline het Grand Prix-weerbericht voor de Grand Prix van Australië. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de regenbanden uit de kast worden gehaald. Zowel zaterdag als zondag is de kans op regen groot. Zoals het er nu voor staat verlopen de derde vrije training en de kwalificatie nat en is het tijdens de race droog. Details kunnen op deze termijn echter nog veranderen. Vrijdag is het tijdens de 1 e en 2 e vrije training nog droog, zonnig en zeer warm. Er wordt met maxima van 29 graden net geen tropische temperatuur genoteerd. De wind waait matig vanuit het noordoosten; windkracht 4 vanuit de stad. De temperatuur van het asfalt en daarmee ook van de banden kan flink oplopen. Zaterdag raakt het tijdens de 3 e vrije training bewolkt en stijgt de kans op regen. Hoe laat het precies begint te regenen is nu nog niet aan te geven. Tijdens de kwalificatie is de kans groot dat het stevig regent. Met maxima van 27 graden is het net iets minder warm dan op vrijdag, maar door een hogere luchtvochtigheid kan het klam aanvoelen. Tijdens de regen koelt het af naar 15-20 graden. De wind waait matig vanuit het noorden.

Tijdens de nacht naar zondag wordt het geleidelijk droog. Zondag overdag (Melbourne tijd) valt een enkele bui, waardoor het parcours opnieuw nat kan worden. Of het tijdens de race droog blijft is nog niet duidelijk. Er is een losse bui mogelijk en een nieuw regengebied nadert Melbourne vanuit het westen. Daarbij steekt ook een krachtige noordwestenwind op. Volgens de huidige computerberekeningen komt dit neerslaggebied met veel wind pas na de race aan boven het circuit, maar zeker is dat nog niet. Zaterdag volgt een weerbericht voor de Grand Prix van zondag.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie