Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Stiermarken 2021

Regenbuien teisteren mogelijk Grand Prix-weekend Stiermarken

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het Grand Prix-weekend van Stiermarken. Komend weekend keert het Formule 1-circus terug op de Red Bull Ring en kan het wel eens gehinderd worden door hier en daar een regenbui.

Leclerc regen Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Als de Formule 1-teams deze week de baan op gaan in Spielberg, waar er op de Red Bull Ring wordt geracet, dan moeten ze rekening houden met een of meerdere regenbuien. Boven het circuit zal het vaker droog dan nat zijn, maar zeker tijdens de trainingen en de kwalificatie kunnen er buien vallen.

Het is relatief rustig weer in de Oostenrijkse Alpen. De temperatuur tikt op vrijdag het kwik aan rond de 23 graden en ook op zaterdag zullen de temperaturen daar niet veel van verschillen. Daarbij zien we een weerbeeld bestaande uit zonnige perioden, afgewisseld met stapelwolken. Hier en daar kan er een bui ontstaan in de buurt van of boven het circuit.

De meeste buiten zullen op vrijdag en zaterdag ontstaan op het warmste moment van de dag, langzaam overtrekken en ook snel weer op lossen. De kans dat het circuit daarbij geraakt wordt is aanwezig.

Op zondag is het een stuk warmer dan tijdens de trainings- en kwalificatiedag, wat nog voor opschudding kan zorgen qua strategie. De middagtemperatuur zal rond de 27 graden liggen en de zon zal regelmatig te zien zijn. Wind staat er nauwelijks, waardoor de baantemperatuur hoogstwaarschijnlijk ook op zal lopen vergeleken met de vrij- en zaterdag. Een kleine kans op een bui blijft ook tijdens de race bestaan.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend