Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Regenkans neemt toe gedurende Formule 1-weekend in Oostenrijk

Na een spannende race in Groot-Brittannië staat komend weekend de Grand Prix van Oostenrijk op het programma. Zowel tijdens de trainingen als tijdens de kwalificatie en race zal het zeer waarschijnlijk droog zijn, maar vlak voor het weekend raast er nog een een stevige bui over de Red Bull Ring. WeerOnline presenteert tezamen met RacingNews365 het weerbericht in Spielberg.

Verstappen Austria fans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Spielberg worden de dagen van zomerwarmte afgewisseld met relatief koel weer voor de plaats in Oostenrijk, waar ook de Red Bull Ring ligt. Donderdag en vrijdagochtend zien we een paar (stevige) regen- en onweersbuiten boven het circuit, maar tijdens het Grand Prix-weekend van Oostenrijk wordt het weer wat rustiger.

De regen lijkt het asfalt dus net te missen, want voorafgaand aan de twee vrije trainingen is het vooralsnog net weer droog. De eerste vrije training wordt verreden op vrijdag 8 juli van 13:30 tot 14:30 uur, terwijl de kwalificatie voor de sprintrace al plaatsvindt om 17:00 uur op vrijdag. Ook hier lijkt het droog te zijn met afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden. In de middag is het zo'n 21 graden bij een matige noordenwind.

Kleine kans op buien tijdens sprintrace én race in Oostenrijk

Zaterdag, de dag van de tweede vrije training en de sprintrace, is er een regenkans van een kleine 15%. Het wordt met 23 niet zomers warm voor in Oostenrijk, maar aangenaam zal het zeker zijn voor de aanwezige (Nederlandse) Formule 1-fans. De kans op een droge sprintrace is dus zeer groot.

Op zondag trekken er opnieuw enkele kleine buien over Spielberg, waardoor de regenkans toeneemt. De kans op een bui tijdens de Grand Prix van Oostenrijk is zo'n 35%. Mocht er inderdaad een bui over de Red Bull Ring trekken, dan zal het niet gaan om grote hoeveelheden. Tijdens de race wordt het zo'n 21/22 graden met wolkenvelden en zonnige perioden en een zwakke tot matige noordenwind.

De fans van Max Verstappen en Red Bull krijgen dus te maken met een aangenaam weertje voor het raceweekend, al kan het spektakel compleet zijn met een onverwachtse bui op zondag. Wel wordt er aangeraden om zonnebrandcrème mee te nemen, want een onbeschermde huid kan met dit weer al binnen 10 tot 15 minuten verbranden.

			© RN365/WeerOnline
	© RN365/WeerOnline

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen