Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Regerend wereldkampioen De Vries emotioneel na eerste Formule E-zege van het jaar

Na zijn eerste Formule E-zege van 2022 was Nyck de Vries opgelucht, want het weekend was nog zo ongunstig begonnen voor hem.

Nyck de Vries, regerend wereldkampioen Formule E, begon op donderdag nog in mineur aan het seizoen. Tijdens de eerste sessie raakte hij al snel de muur en miste hij de rest van de training. Die verloren trainingstijd brak hem echter niet op tijdens de rest van het weekend, want de Nederlander kwalificeerde zich als derde en reed tijdens de race solide naar de overwinning. Hij kreeg de leiding echter wel cadeau Vandoorne, die aan de leiding ging en een fout maakte toen hij probeerde zijn Attack Mode te activeren. De Vries slaakte na zijn zege een zucht van verlichting. "Na het onhandige begin is dit een opluchting", glimlacht hij na afloop. "Het was een goede kwalificatie na mijn crash en daarna ook een goede race. Ik ben blij voor het team dat we een 1-2 hebben, maar voor Stoffel is het natuurlijk zonde dat hij de race verliest omdat hij zijn Attack Mode-activatie miste." De man uit Sneek had deze zege zeker niet aan zien komen na zijn uitstapje in de training, maar blij is hij zeker wel! "Hier doen we het voor. Na mijn crash op donderdag zou ik hier zeker voor hebben getekend!", aldus De Vries.

Vandoorne heeft gemengde gevoelens

Vandoorne had de pole en eigenlijk de zege in handen, maar door een fout kreeg De Vries die in zijn schoot geworpen. Daarom blikt de Belg met gemengde gevoelens terug op de eerste Formule E-race van het jaar. "Ik ben wat teleurgesteld, maar het is niet slecht om met een tweede plek teleurgesteld te zijn", zegt hij toch lachend. "We hadden alles onder controle, hadden een geweldige pace. Toen miste ik mijn activatie en dat gaf de leiding aan Nyck." "Daarna pushten we elkaar en reden we weg bij de rest. Voor het Mercedes-team is het een geweldige dag. Ik kan niet teleurgesteld zijn om de pole te pakken en vervolgens tweede te finishen. Hopelijk gaat het morgen ook zo goed! We gaan er alles aan doen om dit op zaterdag (dan is er nog een race, red.) als team te herhalen en ik zal proberen beter mijn best te doen in de race", aldus Vandoorne.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'