Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Regering Argentinië zet vol in op terugkeer op F1-kalender

De laatste weken is, dankzij Franco Colapinto, de populariteit van de Formule 1 in Argentinië door het dak gegaan. Het Zuid-Amerikaanse land wil nu zelfs actief nadenken over een mogelijke terugkeer op de F1-kalender.

Colapinto
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het verleden was de Grand Prix van Argentinië een klassieker op de Formule 1-kalender. Het Autódromo Oscar Alfredo Gálves nabij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was jarenlang het strijdtoneel van de befaamde Grand Prix, die vier keer gewonnen werd door thuisheld Juan Manuel Fangio. De vijfvoudig wereldkampioen is nog altijd de recordhouder op het circuit dat in 1998 voor het laatst een Grand Prix organiseerde.

Echter daar moet verandering in komen, volgens de minister van Toerisme, Milieu en Sport van het land, Daniel Scioli. In Argentinië was lange tijd weinig aandacht voor Formule 1, maar sinds de komst van Franco Colapinto groeit die populairiteit snel. Als het aan Scioli ligt kunnen zij binnenkort in hun eigen land genieten van Formule 1-actie. Tegenover La Agencia de Viajes vertelt Scioli dat hij er alles aan wil doen om de Formule 1 terug te halen naar het land: "Ik sprak met president Javier Milei en de secretaris-generaal van het presidentschap, Karina Milei, om alle inspranningen onder woorden te brengen zodat Argentinië opnieuw een Formule 1-race krijgt."

Scioli zit echter met één groot probleem. Het circuit nabij Buenos Aires beschikt al jaren niet over de benodigde grade 1-status van de FIA. Sterker nog, momenteel beschikt het circuit niet eens over een grade 2-status. Om dat snel te veranderen sprak Scioli al met Valentin Diaz Gilligan, hoofd van de toeristische autoriteit van de hoofdstad. De stad zou ongeveer 20 miljoen dollar moeten investeren om een grade 2-status te verkrijgen, maar volgens Scioli moet Buenos Aires er alles aan doen om die benodigde grade 1-status te bemachtigen. "Je moet het Autodromo afmaken. Ik weet dat ze er aan werken om een grade 2 te verkrijgen, maar we hebben een grade 1 nodig. En aangezien ik weet dat je een onvermoeide werker bent, ga je dat ook bereiken!" aldus Scioli tegen Gilligan op een event.

Om de ambitie van Argentinië kracht bij te zetten, zal Scioli binnenkort aanwezig zijn bij de Grand Prix van Brazilië in Sao Paolo. Volgens de minister is Argentinië er alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren op de Formule 1-kalender: "Het is een wereldwijd veeleisend event, vanuit alle standpunten. Het is een evenement dat het internationale toerisme bevordert en (buitenlandse) valuta en banen genereert."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Renault stopt als motorleverancier in F1