'Remknijper' Fenati moet vrezen voor Moto2-toekomst

10 sep. 2018 11:45 René Oudman 1 reacties
Romano Fenati heeft zich in zeer korte tijd ontwikkeld tot een van de meest besproken motorcoureurs van deze wereld, en niet op een positieve manier. De Italiaan kneep gisteren (zondag) tijdens de Grand Prix van San Marino voor Moto2-coureurs op volle snelheid in de remhendel van concurrent Stefano Manzi.

Het kwam Fenati, naast een diskwalificatie in de race, op veel hoon te staan. De Italiaan moet de volgende twee Moto2-races aan zich voorbij laten gaan - daarvoor is hij, vanwege het 'remknijp-incident', geschorst.

Het is nog maar de vraag of Fenati zich volgend jaar kan vertonen op de Moto2-grid. De jonge Italiaan zou eigenlijk aantreden voor het team van MV Agusta. De baas van die stal, Giovanni Castiglioni, ziet dat na het gebeuren op Misano echter niet meer zitten.

"Dit was een van de ergste, en slechtste dingen die ik ooit heb gezien tijdens een motorrace. Iemand met een beetje sportiviteit zou zich hier niet tot toe verleiden. Als ik Dorna (organisatie, red.) was, dan zou ik Fenati voor het leven schorsen", liet Castiglioni, die volgend jaar teambaas van Fenati zou zijn, optekenen.

"Ik zal alles op alles zetten om te voorkomen dat hij komend jaar voor MV Agusta rijdt, ook al is er inmiddels een contract overeengekomen. Hij zal niet voor ons rijden, hij is geen persoon die onze waarden kan vertegenwoordigen."

Update 12.30 uur: Fenati is door zijn huidige werkgever gedumpt. De Italiaan hoeft niet terug te keren bij Marinelli Snipers.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen