Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Renault: "Alles binnen ons Formule 1-team is gericht op 2021"

Na een teleurstellend jaar, waarin Renault terugzakte naar de vijfde plaats, wil het in 2020 weer een stijgende lijn inzetten, maar met alleen het terugveroveren van de vierde plaats zal het Franse team niet tevreden zijn, zo vertelt teambaas Cyril Abiteboul. Alle pijlen zijn dan ook gericht op 2021.

Sinds haar terugkeer in de Formule 1, in 2016, ging het elk seizoen een stukje beter met Renault, maar in 2019 haperde de opmars. Daar waar het team in 2018 nog vol trots beslag legde op de vierde plaats in het kampioenschap voor de constructeurs, zo viel het in 2019 terug naar de vijfde plaats en werd het ruim voorbijgestoken door klantenteam McLaren. Het Britse team, dat een decennium geleden nog meestreed om de wereldtitel, maakte op haar beurt ook een mooie opmars gedurende de afgelopen seizoenen. Renault-teambaas Cyril Abiteboul weet dat de echte uitdaging voor zowel Renault als McLaren niet het vasthouden van die vierde en vijfde plek, maar juist het dichten van het gat naar de topteams zal worden. "Zak Brown, de teambaas van McLaren, heeft recentelijk de opmars van zijn team hardop geprezen. Hun opmars, negende in 2017, zesde in 2018 en vierde in 2019, is vergelijkbaar met de opmars die wij ook hebben gemaakt", merkt de Renault-teambaas op. Tekst gaat verder onder de foto

"Op de korte termijn zal het voor Renault een uitdaging worden om die vierde plaats weer opnieuw te veroveren, maar de echte uitdaging is om het gat naar de topteams te dichten. Zowel McLaren als Renault zullen op de lange termijn geen genoegen nemen met de vierde plaats", concludeert Abiteboul. Volgens de Fransman komt er een mooie kans aan voor zijn team om het gaat naar boven toe eindelijk weer te dichten. Alles draait bij Renault om het seizoen 2021, als de nieuwe regelveranderingen zullen worden doorgevoerd: "Het is ons doel voor 2021 om het gat naar boven te dichten." "Alles binnen ons Formule 1-programma is gericht op dat doel en het seizoen 2021 is onze eerste echte kans om het gat naar Mercedes, Ferrari en Red Bull te dichten", aldus Abiteboul tegenover het officiële Formule 1-kanaal.

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af